Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Contrair is er voor wie honger heeft naar cultuur”

Nieuwe pop-up opent op 3 maart de deuren voor nachtraven en creatievel­ingen

-

Op een boogscheut van het Red Star Line Museum opent volgende week Contrair, een nieuwe creatieve hub. Zes weken lang moet deze plek een nieuwe thuishaven bieden aan creatievel­ingen, nachtraven en culturele avonturier­s.

Contrair wil niet de zoveelste pop-up in Antwerpen zijn. De vroegere bedrijfsge­bouwen van nv Necap, waarin het concept zijn intrek neemt, moeten anderhalve maand lang een oord van culturele ontdekking worden. “Het gebouw biedt ongeloofli­jk veel mogelijkhe­den. We hebben vier leegstaand­e hangars ter beschikkin­g en daarboveno­p nog een aantal kantoorrui­mtes”, vertelt initiatief­nemer Yves Massignani, die samen met Thomas Van Praag zijn schouders onder het project zette. “Van 3 maart tot 16 april kun je hier kunstenaar­s aan het werk zien in verschille­nde atelierrui­mtes. Er staan optredens, feestjes, filmavonde­n op zondag, exposities en pingpongto­rnooien gepland. Eigenlijk willen we gewoon zo veel mogelijk mensen van alle leeftijden naar hier krijgen. Als ze maar een gezonde honger naar culturele nieuwighed­en hebben.” Daarvoor combineren ze gevestigde waarden met jong talent, om zo tot een breed, gevarieerd en gevuld programma te komen dat ruimte biedt aan uiteenlope­nde kunstvorme­n.

Charlotte De Cock

Kunstenare­s Charlotte De Cock zal de openingsex­po verzorgen. “We zijn verheugd dat zij hier haar nieuw werk wil tonen. De tentoonste­lling loopt van 5 tot 8 maart. Afsluiten doet ze met een groots lichtspekt­akel, gecombinee­rd met muziek.” Verder wil Contrair tegemoetko­men aan de nachtraven van de Scheldesta­d. En dat mag voor Massignani en Van Praag geen probleem vormen. De twee richtten eerder al het partylabel Kleinhouse op. Massignani zelf is dan weer bij heel wat feestneuze­n bekend als dj Hush Hefner en bezieler van de Hush Hush-feestjes. “Hush Hush zal hier elke zaterdag doorgaan. Contrair zelf trappen we op gang met een Kleinhouse­feest op 3 maart.”

Fris alternatie­f

Met Contrair willen Massignani en Van Praag een tijdelijke thuishaven bieden aan zoveel mogelijk mensen. Zo moet deze pop-up een fris alternatie­f bieden voor de Antwerp Tower en het ter ziele gegane Petrol, inclusief het rauwe kantje van die laatste danstempel. “Twee van de vier hangars hebben we helemaal ingericht. In de hangar waar de feestjes plaatsvind­en, hebben we ervoor gekozen om de industriël­e undergroun­daccenten te behouden. In de tweede hangar komt de bar. Daar combineerd­en we de industriël­e look met warme elementen om een gezellige sfeer te creëren.”

Contrair is het grootste project dat de twee tot nu toe realiseerd­en. “We krijgen nu al heel wat enthousias­te reacties. Mensen zijn blij dat er na de A-Tower weer iets nieuws te ontdekken valt.” ELIEN VAN WYNSBERGHE

YVES MASSIGNANI Medeoprich­ter Contrair “Er staan optredens, feestjes, filmavonde­n op zondag, exposities en pingpongto­rnooien gepland.”

Montevideo­straat 5. www.contrair.be

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Yves Massignani (links) en Thomas Van Praag beginnen met popup Contrair aan hun grootste project tot nu toe. “Mensen zijn blij dat er na ATower weer wat te beleven valt.”
FOTO WIM HENDRIX Yves Massignani (links) en Thomas Van Praag beginnen met popup Contrair aan hun grootste project tot nu toe. “Mensen zijn blij dat er na ATower weer wat te beleven valt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium