Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog een jaar 1B zou pijnlijk zijn”

Lierse en Antwerp leven zondag negentig minuten lang tussen hoop en vrees. De kans dat de Pallieters - ondanks het hoogste aantal punten, de meest productiev­e aanval en de beste defensie - alsnog naast een finaletick­et grijpen, is niet onbestaand­e. Antwer

-

Met 22 goals is hij de onbetwiste topschutte­r in de Proximus League, maar Dylan De Belder hoopt niet dat het bij die persoonlij­ke prijs zal blijven. Hij hunkert straks naar het finaletick­et met Lierse. Maar wat als het morgen alsnog fout zou lopen tegen Roeselare. Valt de huidige spelersgro­ep dan uit elkaar?

“Moeilijk in te schatten”, geeft de aanvaller aan. “Al kan je er niet omheen dat heel veel spelers naar Lierse zijn gekomen om kampioen te worden en de stap naar de Jupiler Pro League te zetten. Wat een eventueel falen tegen Roeselare voor mij betekent? Daar wil ik nu nog niet over denken. Tijdens de winterstop was er al enige interesse, maar had ik snel besloten om bij Lierse te blijven. Nog een jaartje 1B zou alleszins heel pijnlijk zijn. Ik proefde met Bergen en Waasland-Beveren al van eerste nationale. En ik heb altijd gezegd te willen terugkeren.” Met andere woorden: Lierse doet er dus goed aan om morgen gewoon de zege te pakken tegen Roeselare en diezelfde West-Vlamingen ook in de twee volgende confrontat­ies de baas te blijven. “Dat is de grote droom: met deze groep de stap naar de hoogste klasse zetten”, zegt De Belder. “Ik weet zeker dat we er niet zouden misstaan. De honger en de wil om te slagen, zijn heel groot, maar we moeten het zondag eerst nog bewijzen. Ja, de ontgoochel­ing zou enorm zijn indien we naast dat ticket zouden pakken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium