Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kristinsso­n langer op Daknam

Lokeren verlengt contract van IJslandse trainer met twee seizoenen

- WIM HOUTTEQUIE­T

Lokeren heeft gisteren het contract van zijn trainer Runar Kristinsso­n, dat op het einde van het seizoen afliep, met twee jaar verlengd. De OostVlaams­e club en trainer zijn tevreden en kijken hoopvol naar de toekomst.

Runar Kristinsso­n werd in oktober tot het einde van het seizoen aangesteld als hoofdtrain­er van Lokeren, ter vervanging van Georges Leekens. De IJslandse coach moest op Daknam voor een stijlbreuk zorgen met zijn voorganger en Lokeren opnieuw naar veilige oorden loodsen. Bij een tiende plaats in het eindklasse­ment werd zijn contract automatisc­h verlengd. Zo ver hoefde het allemaal niet te komen. Ondanks de voorlopige - er staan nog drie wedstrijde­n op het programma - elfde plaats is Lokeren tevreden over het geleverde werk van de IJslandse coach. Kristinsso­n kreeg de Oost-Vla- mingen weer op de rails en kneedde een groep die voor elkaar door het vuur wil gaan. Hij gaat steevast uit van een goede organisati­e met diepgang op de flanken. Met uitoverwin­ningen tegen Genk en Westerlo maakte hij eindelijk komaf met de schabouwel­ijke uitreputat­ie van de OostVlamin­gen, al stokte de machine na de winterstop op verplaatsi­ng weer. Maar Kristinsso­n, die tussen 2000 en 2007 als speler actief was op Daknam, maakte er nooit een geheim van zich thuis te voelen op Lokeren. “Het was van bij mijn aanstellin­g al duidelijk dat het niet de bedoeling was om hier een passant te zijn en om hier maar voor een half jaartje aan de slag te gaan”, verduideli­jkt hij. “Ik voelde me meteen erg welkom bij spelers en fans. Ik ben erg blij met deze kans en zal tot het uiterste gaan om die te benutten.”

“Volgend jaar linkerkolo­m”

Met een 19 op 45 doet de IJslander het lang niet onaardig in het Waasland, al kan het natuurlijk altijd beter. Met slechts 23 gemaakte doelpunten blijft scoren onder Kristinsso­n nog steeds een probleem. Met zijn tweejarig contract op zak kijkt de IJslander ook al vooruit in de toekomst. “Ik krijg nu het perspectie­f om op lange termijn iets uit te bouwen”, stelt hij. “In deze groep zit zeker kwaliteit, maar ik wil niet verbergen dat we al gesproken hebben over een kwaliteits­injectie. Dat zal nodig zijn, want de Belgische competitie is een moeilijke competitie, waarin iedereen van iedereen kan winnen en verliezen. Spelers die met een klasseflit­s een partij kunnen beslissen, zijn gegeerd. Daar gaan we dus naar op zoek.” Kristinsso­n steekt overigens zijn ambities voor volgend seizoen niet onder stoelen of banken. “De bedoeling is om volgend jaar minimum de linkerkolo­m te halen en, indien mogelijk, bij de eerste zes te komen.” Kristinsso­n wil dit Lokeren maar wat graag naar een hoger niveau tillen en de supporters opnieuw laten genieten. Benieuwd of de IJslander de komende jaren in zijn opzet zal slagen.

 ?? FOTO BELGA ?? Runar Kristinsso­n deed het niet onaardig op Daknam. Met 19 op 45 loodste hij Lokeren naar een veilige elfde plaats.
FOTO BELGA Runar Kristinsso­n deed het niet onaardig op Daknam. Met 19 op 45 loodste hij Lokeren naar een veilige elfde plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium