Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Focus vanaf eerste seconde”

- PATRICK CEULEMANS

Port of Antwerp Giants ontvangt vanavond in de Lotto Arena het voorlaatst geklasseer­de Leuven Bears. Mits winst en gezien het programma van de concurrent­en kan de havenploeg zich steviger op de tweede plaats nestelen.

De EuroMillio­ns League lag omwille van de bekerfinal­e één week stil. “Vijftien dagen geen wedstrijd, dat zijn we niet meer gewoon”, lachte sportief manager Leo De Rycke. “Voor de spelers met kleine kwaaltjes kwam deze break op een goed moment. De trainingsi­ntensiteit werd niet afgebouwd, sommige spelers werden zelfs extra onder handen genomen. We willen de komende weken met wedstrijde­n tegen Leuven Bears en volgende week naar Luik onze tweede plaats dan ook verstevige­n.” Op de broers Yoeri en Yanninck Schoepen na - beiden geopereerd aan de voet en out voor de rest van het seizoen - is de kern van Port of Antwerp Giants blessurevr­ij. In de laatste drie wedstrijde­n in de Lotto Arena - Limburg United, Oostende en Kangoeroes Willebroek - ging de selectie van coach Roel Moors onderuit. De Giants schitterde­n wel op verplaatsi­ng, met afgetekend­e zeges in Aalst en Bergen. Als Port of Antwerp Giants tegen het voorlaatst ge- klasseerde Leuven Bears kan bevestigen, kan het met wedstrijde­n als Charleroi - Limburg United en Oostende - Brussels op de kalender een goede zaak doen. Sinds het ontslag van de Antwerpse coach Stefan Sappenberg­hs is Leuven Bears wel aan de beterhand en won het drie van de laatste zeven partijen. “Er zijn geen gemakkelij­ke wedstrijde­n meer in de EuroMillio­ns League, dus ook vanavond niet tegen Leuven Bears. Willen we succesvol zijn, dan zal de hele groep vanaf de eerste seconde bij de les moeten zijn”, zei coach Roel Moors. Het is carnaval en ook Port of Antwerp Giants organiseer­t een leuke actie. De beste verklede supporter maakt kans op het winnen van vijf tickets. De cheergirls vormen de jury. Dress to impress dus, vanavond in de Lotto Arena.

Kangoeroes naar playoffs?

Kangoeroes Willebroek, dat samen met Okapi Aalstar en Limburg United op een gedeelde vijfde plaats staat, is gastheer voor Bergen. Als de Rupelploeg wint tegen de Henegouwer­s telt het al drie overwinnin­gen meer dan Lionel Bosco en co en komen de playoffs voor het eerst in de clubgeschi­edenis wel echt in het vizier.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Port of Antwerp Giants kan dit weekend een goede zaak doen. Maar dan moet er wel gewonnen worden tegen Leuven.
FOTO TOM GOYVAERTS Port of Antwerp Giants kan dit weekend een goede zaak doen. Maar dan moet er wel gewonnen worden tegen Leuven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium