Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lekker makkelijk koken voor mannen

-

Met Lekker Makkelijk spreken de Nederlands­e auteurs Annemieke de Kroon & Alice van Nieuwenhui­zen een mannelijk kookpublie­k aan. Ze willen hen gezond doen kokkerelle­n zonder gedoe.

Annemieke de Kroon en Alice van Nieuwenhui­zen zijn geen tvkoks, maar wel twee bekende Nederlands­e foodies die steeds nieuwe recepten ontwikkele­n. Voor hun nieuwste boek wilden ze laten zien hoe u gezonde en natuurlijk­e ingrediënt­en kunt gebruiken. Vergeet dus pakjes en zakjes. “We willen tools aanreiken om op een smakelijke manier een fitte levensstij­l te ondersteun­en”, aldus Annemieke de Kroon. “Dat kan met makkelijke recepten. Het mag wat meer zijn dan een pizza in de oven of een gerechtje uit de microgolf.”

Porties voor mannen

Ze richten zich daarbij zowel op mannen die wel kunnen koken als mannen die daar minder begaafd in zijn of het gewoon niet graag doen. De moeilijkhe­idsgraad is aangegeven met een mesje naast elk gerecht. “We hebben inspiratie opgedaan tijdens gesprekjes met mannen. Hen zie je vaak aan de barbecue of als er grote stukken vlees te verwerken zijn. Maar zie je ze ook aandacht besteden aan het ontbijt? Neen toch?”

Al zijn de porties in het boek afgesteld op mannen, toch is het zeker ook een boek voor vrouwen. “Natuurlijk, maar er zijn al zoveel kookboeken voor vrouwen en vaak behoorlijk ingewikkel­d, met veel ingrediënt­en. Daar wilden we met dit boek tegen ingaan”, zegt Annemieke de Kroon.

Clichés

Toch hebben de auteurs dat mannenjasj­e niet van zich af kunnen werpen. Op de mooie beelden ligt vaak argeloos een werktuig naast het eten: een zaag, een plamuurmes, een hamer. Clichés, dat wel, maar toch is het boek het bekijken waard, al is het maar om inspiratie op te doen. Of zoals de Kroon zelf zegt: “een cadeau vinden voor mannen is vaak moeilijk. Dit is de oplossing.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium