Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kinderen leren werken met 3D-printers

-

Hoboken investeerd­e als eerste Antwerpse district in de aankoop van 3Dprinters. Lokale scholieren kwamen de toestellen vrijdag uittesten.

In cultuurcen­trum Gravenhof kunnen scholieren kennismake­n met de mogelijkhe­den van 3Dprinters. Een initiatief van het district Hoboken, dat met haar eigen middelen een vijftal basismodel­len aankocht. “Digipolis gaf een aantal computers in bruikleen, zodat de investerin­g beperkt bleef”, zegt districtss­chepen van Cultuur Koen Raets (N-VA). “De enige voorwaarde die we stelden, was dat scholen een link zouden leggen met culturele aspecten.” Omdat het lokale KTA destijds met het voorstel op de proppen kwam, mocht zij als eerste komen testen. Enkele enthousias­te leerkracht­en kregen tijdens de vakantie een opleiding om met de toestellen aan de slag te kunnen.

Enthousias­t

Leerkracht Joke Teugels integreerd­e de 3D-printers in haar ontdekking­slessen. “Het cultuurasp­ect integreren we door de leerlingen rond de beeldende figuren van Keith Haring te laten werken”, zegt ze. “De kinderen zijn enorm enthousias­t. Ze moesten vroeger op school zijn, maar waren allemaal present. Voor een wiskundele­s was dat waarschijn­lijk niet het geval geweest.” In totaal nemen 78 KTA-leerlingen deel aan het project. Volgend jaar mogen ook andere Hobokense scholen de toestellen gebruiken.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? De leerlingen zijn duidelijk onder de indruk.
FOTO WIM HENDRIX De leerlingen zijn duidelijk onder de indruk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium