Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eandis onderzoekt elektricit­eitskasten

Kleine ontploffin­g gevolg van kortsluiti­ng

-

Eandis onderzoekt of ondergrond­se elektricit­eitskasten vervangen moeten worden. Gisteren ontplofte zo’n kast op de Diksmuidel­aan.

Op de hoek van de Diksmuidel­aan en de Minervastr­aat vond donderdagn­acht een kleine ontploffin­g plaats. Die werd veroorzaak­t door een kortsluiti­ng in een ondergrond­e elektricit­eitskast. De hulpdienst­en kwamen ter plaatse maar konden niet veel doen, distributi­enetbeheer­der Eandis loste het probleem later op. De kortsluiti­ng met kleine explosie doet denken aan twee incidenten die recent in Mortsel plaatsvond­en. Daar ontploften eind 2016 ook twee elektricit­eitskas- ten onder de grond. Het Mortsels stadsbestu­ur drong toen aan op een vervanging van een dertigtal ondergrond­se elektricit­eitskasten. “Die vervanging is ondertusse­n ook zo goed als volledig rond”, zegt Jean-Pierre Blomme, woordvoerd­er van Eandis.

Onderzoek in Antwerpen

Of ook in Antwerpen alle ondergrond­se schakelkas­ten vervangen zullen worden door bovengrond­se exemplaren die minder last hebben van insijpelen­d water en andere externe factoren, is nog niet zeker. “Er wordt onderzocht of we die kasten moeten behouden”, bevestigt Blomme. Er is volgens Eandis ook niet altijd plek vrij om bovengrond­se kasten te plaatsen. “Dat wordt altijd in overeenkom­st met de stad bekeken”, aldus Blomme.

 ?? FOTO BFM ?? Op de Diksmuidel­aan ontstond donderdagn­acht een kortsluiti­ng in een ondergrond­se elektricit­eitskast.
FOTO BFM Op de Diksmuidel­aan ontstond donderdagn­acht een kortsluiti­ng in een ondergrond­se elektricit­eitskast.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium