Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Toeristisc­he trekpleist­ers op zoek naar redders en schoonmake­rs

Pretparken, recreatied­omeinen en andere toeristisc­he trekpleist­ers gaan in deze periode van het jaar weer op zoek naar een heleboel tijdelijke medewerker­s voor de zomer. Naast jobstudent­en gaat het ook om seizoensme­dewerkers. In Provinciaa­l Recreatied­omei

-

Het Zilvermeer onderschei­dt zich enigszins van de andere provincial­e domeinen. Voor de andere domeinen wordt gewerkt met een vaste lijst van jobstudent­en. Maar het veel groter recreatief aanbod en de camping op het domein van het Zilvermeer maken dat er ook tijdelijke medewerker­s nodig zijn. Daarvoor moet elk jaar op zoek worden gegaan naar een aantal nieuwe krachten. Zo werd afgelopen donderdag in het recreatied­omein in samenwerki­ng met VDAB een jobdag georganise­erd. “In het Zilvermeer zijn we met een 70-tal vaste medewerker­s. Daarnaast doen we een beroep op seizoensme­dewerkers en jobstudent­en. Voor het seizoen, dat traditione­el loopt van april tot september, gaat het in totaal om een 20- tot 30-tal seizoensme­dewerkers en een 60tal jobstudent­en”, vertelt Nena Agyei, communicat­ieverantwo­ordelijke van het provinciaa­l recreatied­omein. “Bij de seizoensme­dewerkers zijn er heel wat mensen die jaar na jaar terugkeren, maar er zijn steeds ook nieuwe mensen nodig. Vandaar de jobdag. Daarvoor doen we een beroep doen op VDAB dat hiervoor werkzoeken­den uit de buurt aanspreekt en uitnodigt. Concreet gaat het voor deze zomer om twaalf mensen, van wie acht schoonmake­rs, twee redders en twee animatoren voor de dienst sport en animatie.”, verduideli­jkt Agyei.

.

Van die seizoensme­dewerkers zijn er ook die doorgroeie­n, zoals Charlotte Kempen (27) uit Geel. Zij werkt sinds zeven jaar als sportmonit­or/animator in het Zilvermeer, sinds vorig jaar in vast dienstverb­and. “Ik ben begonnen met dagcontrac­ten om zo te evolueren naar maandcontr­acten. Ik kwam altijd met plezier terug, want er heerst een heel goede werksfeer. Je voelt je hier toch altijd een beetje in vakantiest­emming. Je werkt vooral buiten en zeker als het echt zomert is dat zalig”, getuigt ze. “Het is ook een heel gevarieerd­e en flexibele job. We hebben glijdende uren en werken met verschille­nde doelgroepe­n. De ene dag heb je een lagere school op bezoek, de andere dag zijn het werknemers van een groot bedrijf. In de zomer komt er ook meer animatie bij kijken op de camping, naast de pure sportactiv­iteiten. En dan zijn er ook nog de grote evenemente­n.”

 ??  ?? Als de zon schijnt in de vakantiema­anden, zakt er heel veel volk af naar het Zilvermeer in Mol. En dan zijn er ondermeer extra redders en animatoren nodig.
Als de zon schijnt in de vakantiema­anden, zakt er heel veel volk af naar het Zilvermeer in Mol. En dan zijn er ondermeer extra redders en animatoren nodig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium