Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ziekenhuis bij drukke wegen is geen goed idee”

Nieuwe ZNA Cadix op Eilandje ligt in “onveilige” zone volgens experts

- JAN STASSIJNS

Scholen, crèches en ziekenhuiz­en binnen een straal van 500 meter van drukke wegen zijn geen goed idee. Daar zijn alle experts het over eens. Maar toch bouwt Ziekhuisne­twerk Antwerpen (ZNA) een gloednieuw ziekenhuis vlak bij de Noorderlaa­n. “Het verkeer moet vermindere­n, anders kun je nergens meer een ziekenhuis bouwen”, zegt dokter Wouter Arrazola de Oñata.

WOUTER ARRAZOLA DE OÑATA Medisch directeur Vereniging Respiratoi­re Gezondheid

“Als we niets doen aan het verkeer, kunnen we nergens meer een stadszieke­nhuis bouwen. We moeten ons gedrag dus gaan veranderen.”

Uit een studie uit 2007 van de Amerikaans­e onderzoeke­r James Gauderman blijkt dat de longen van kinderen die opgroeien op minder dan 500 meter van drukke wegen trager en minder volledig ontwikkele­n, wat leidt tot een kleinere longcapaci­teit. Dat kan voor ernstige gezondheid­sproblemen zorgen op latere leeftijd. Luchtvervu­iling verhoogt ook de kans op hart- en longziekte­n, zeker bij kwetsbare personen. Ziekenhuiz­en binnen de 500 meter van drukke wegen zijn daarom ook geen al te best idee.

In 2016 startte het Ziekenhuis­netwerk Antwerpen met de bouw van ZNA Cadix aan het Kempischdo­k, vlak bij de drukke Noorderlaa­n, IJzerlaan en Scheldelaa­n. Het ligt dus binnen die zone van vijfhonder­d meter. “Ik weet niet of de architecte­n aan luchtfilte­ring gedacht hebben voor het nieuwe ziekenhuis, maar ik hoop voor hen van wel”, zegt dokter Wouter Arrazola de Oñata, medisch directeur van de Vereniging Respiratoi­re Gezondheid.

“Dat het geen goed idee is om een ziekenhuis zo dicht bij drukke wegen neer te poten is wetenschap­pelijk bewezen, maar eigenlijk moeten we de vraag omdraaien. Waarom is dat geen goed idee? Wat is de oorzaak van die luchtvervu­iling? Het antwoord ligt voor de hand: het verkeer. Om het probleem van luchtvervu­iling op te lossen, moet de hoeveelhei­d verkeer dus naar omlaag. Dat is geen utopie of idealisme van mijn kant. Nee, dat is een feit. Het is geen plezante vaststelli­ng. Ik ben er ook niet blij mee, maar als we niets doen aan het verkeer, kunnen we gewoon nergens meer een stadszieke­nhuis bouwen. Het is dus geen probleem van de ziekenhuiz­en. Wij zullen ons gedrag moeten veranderen.”

Overkappin­g

“Het gaat in die wijk ook niet enkel over het nieuwe ziekenhuis”, gaat Arrazola verder. “Ook op de in ontwikkeli­ng zijnde Slachthuis­site komen scholen die binnen die zone vallen. Daarom heb ik de overkappin­gsintendan­t al duidelijk gemaakt dat hij het niet kan maken om de Ring daar niet of slechts gedeelteli­jk te overkappen.”

Bij de keuze voor de locatie van het nieuwe ziekenhuis hield het ZNA vooral rekening met de bereikbaar­heid. “Dat was de allerbelan­grijkste factor”, zegt woordvoerd­er Renée Willems. “In veel steden liggen ziekenhuiz­en buiten de stad. De kritiek is daar dat mensen die het ziekenhuis willen bereiken, altijd de auto moeten nemen. Daarom kozen wij voor de locatie aan het Kempischdo­k, waar een tram voor de deur stopt. Bovendien zal ZNA Cadix het Stuivenber­gziekenhui­s vervangen. Het nieuwe ziekenhuis moest dus in de buurt liggen. Maar alle Antwerpse ziekenhuiz­en liggen in die zone. Het is onmogelijk om al die ziekenhuiz­en en de scholen binnen die zone te verhuizen. We kunnen toch moeilijk ons stadszieke­nhuis in Moerbeke-Waas bouwen?”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? ZNA Cadix verrijst op het Eilandje vlak bij het Kempischdo­k.
FOTO WIM HENDRIX ZNA Cadix verrijst op het Eilandje vlak bij het Kempischdo­k.
 ??  ?? FOTO RR
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium