Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“België voelt een beetje als thuis”

Australiër opent koffiezaak in station Antwerpen-Berchem

- BARBARA VANDENBUSS­CHE

Curtis Riddington (37) volgde de liefde van zijn leven vanuit het Australisc­he Melbourne naar de andere kant van de wereld, en startte hier met een mobiele koffiezaak op markten en evenemente­n. De komende maanden vindt u hem ook in station AntwerpenB­erchem.

Curtis studeerde milieu, maatschapp­ij en economie, maar na enkele jaren als consultant in de milieusect­or kreeg hij zin om iets heel anders te doen. “In Melbourne heb ik vier jaar lang een koffiezaak gehad, dus toen we anderhalf jaar geleden naar hier kwamen, heb ik mijn eigen kleine karretje gebouwd om koffie te schenken op markten en festivals. Via de mensen van de Markt van Morgen in Antwerpen kwam ik in contact met de NMBS, en nu kan ik tot eind april in de centrale hal van Berchem-Station staan.”

In het station biedt Little Mel- bourne niet enkel heerlijke koffie, maar ook biologisch gebak. “Daarvoor was ik eerst op zoek gegaan naar een leverancie­r, maar nu maak ik dat zelf.”

Gerecyclee­rd hout

“Ik wil dingen aanbieden die met aandacht worden gemaakt, waar mensen van kunnen genieten. Dat doe ik in biologisch afbreekbar­e bekers, maar het is nog leuker als mensen hun eigen mok meebrengen. Dan krijgen ze korting. In Melbourne zijn herbruikba­re bekers

heel populair, hopelijk wordt dat hier ook meer een trend. Ook mijn stand zelf is duurzaam, want ik heb hem zelf gemaakt, volledig uit gerecy- cleerd hout.”

Curtis woont nu met zijn Nederlands­e vrouw en hun twee kinderen in Tilburg, maar steekt met zijn koffiebar graag de grens over. “Ik houd wel van de Belgische mentalitei­t, het bourgondis­che en de gezellighe­id. Dat voelt veel meer aan zoals in Melbourne, en dus een beetje als thuis.”

CURTIS RIDDINGTON ‘‘In Melbourne zijn herbruikba­re bekers heel populair, hopelijk wordt dat hier ook meer een trend.’’

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Curtis Riddington: “Tot in april kan ik in het station staan.”
FOTO WIM HENDRIX Curtis Riddington: “Tot in april kan ik in het station staan.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium