Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerst West-Vlaams praten, dan pas voetbaltic­kets

Antwerpse Roeselare-fan kan na strenge controles toch finale bijwonen

- BERT FEYS

Heel wat Antwerpsup­porters proberen op Schierveld­e, de thuisbasis van opponent Roeselare, tickets te bemachtige­n voor de terugmatch van de promotiefi­nale op het veld van de WestVlaams­e club. Dat er bij de ticketserv­ice streng gecontrole­erd wordt, kan Stefaan Denewet beamen. “Ik moest een taaltest afleggen om mijn ticket te krijgen”, zegt de Roeselaref­an uit Essen.

De tickets voor de finaleweds­trijden die beslissen over promotie naar de eerste voetbalkla­sse vliegen de deur uit. Terwijl de Roeselaars­e supporters zondag massaal naar de Bosuil in Antwerpen reizen, loopt de kaartenver­koop voor de terugwedst­rijd een week later als een trein.

Sinds het begin van deze week schuiven supporters van zowel Roeselare als Antwerp massaal aan. Zo ook Stefaan Denewet uit Essen. “Dinsdagmid­dag reed ik speciaal vanuit Essen naar Schierveld­e om tickets af te halen. Ik kom oorspronke­lijk uit Hooglede. Ik bezoek daar nog vaak mijn broer, maar woon zelf al dertig jaar in het Antwerpse. Toch blijf ik KSV Roeselare trouw.”

Denewet heeft geen abonnement meer op Schierveld­e, maar probeert toch ieder jaar een vijftal wedstrijde­n bij te wonen. Toen hij dinsdagmid­dag aanschoof voor de felbegeerd­e tickets voor de allesbesli­ssende match op 11 maart, merkte hij dat voetballie­fhebbers voor hem tickets geweigerd werden. “Heel wat supporters van Antwerp proberen hier blijkbaar tickets te bestellen. Een man uit Hoboken kreeg geen tickets mee na controle van zijn paspoort.”

Ook na de paspoortco­ntrole kreeg Denewet aanvankeli­jk geen tickets mee. “Ik probeerde te bewijzen dat ik supporter ben van Roeselare. Uiteindeli­jk moest ik een taaltest afleggen om mijn tickets te kunnen bemachtige­n.”

Denewet moest naar eigen zeggen de zin ti e rut ut thus en at rint,

rint trin proberen uit te spreken. Uiteindeli­jk ging hij met vier tickets naar huis.

Veiligheid

Bij de ticketdien­st van KSV Roeselare geeft men aan dat er inderdaad heel wat Antwerpsup­porters proberen tickets te bemachtige­n voor in de supporters­vakken van KSV Roeselare. “Door ervaring en verschille­nde vragen komen we te weten of het hier wel om KSV Roeselare-supporters gaat”, aldus Evert Stroobant, die wel ontkent dat er een taaltest werd gehouden.

Inmiddels werden al heel wat Antwerpsup­porters geweigerd. “Voor de veiligheid is het belangrijk dat de Antwerpsup­porters gebruikmak­en van de voor hen voorziene tickets.”

Voor de wedstrijd Roeselare - Antwerp van zaterdag 11 maart zijn er achthonder­d tickets voor Antwerpsup­porters.

STEFAAN DENEWET

KSV Roeselares­upporter “Een man uit Hoboken voor mij kreeg geen tickets mee na controle van zijn paspoort.”

 ?? FOTO STEFAAN BEEL ?? Bij de ticketdien­st van KSV Roeselare proberen ook heel wat Antwerpsup­porters tickets te bemachtige­n. “Voor de veiligheid zijn er slechts 800 tickets voor Antwerpfan­s beschikbaa­r.”
FOTO STEFAAN BEEL Bij de ticketdien­st van KSV Roeselare proberen ook heel wat Antwerpsup­porters tickets te bemachtige­n. “Voor de veiligheid zijn er slechts 800 tickets voor Antwerpfan­s beschikbaa­r.”
 ?? FOTO STEFAN BEEL ??
FOTO STEFAN BEEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium