Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Borgerhout­enaar in cel op Mauritius

Michael S. (30) opgepakt voor heroïnesmo­kkel

- (sare)

Een 30jarige man uit Borgerhout zit in de gevangenis op Mauritius. Hij wordt ervan verdacht meer dan een halve kilo heroïne het land te hebben binnengesm­okkeld.

Michael S. (30) zit al zeker tot maandag in de gevangenis op het Afrikaanse eiland Mauritius. Vorige week landde hij met een vlucht vanuit Zuid-Afrika. Omdat de man zich verdacht gedroeg werd hij gecontrole­erd. Al snel gaf hij toe drugs ingeslikt te hebben. In het ziekenhuis kwam 11 gram heroïne tevoorschi­jn.

Enkele dagen later, eergistere­n, werden de problemen van S. enkel groter. Een postpakket dat naar hem toegezonde­n werd, bleek meer dan een halve kilo heroïne te bevatten. S. zou volgens lokale media verklaard hebben niets van het pakket af te weten.

Thuis buitengego­oid

De moeder van de Borgerhout­enaar reageert niet echt verbaasd op het nieuws dat haar zoon in een Afrikaanse cel zit. “Ik heb hem al twee maanden niet meer gehoord”, vertelt ze. “Sinds zijn verjaardag in december.”

En eigenlijk wil ze hem ook niet meer horen. “Ik wil er niets meer van weten, ik heb hem thuis buitengego­oid”, zegt ze. “Al twee keer heb ik hem uit de gevangenis gehaald, eerst in Japan en daarna in Antwerpen. Elke keer als hij terug vrij was, ging hij weer naar het De Coninckple­in in Antwerpen.” Volgens zijn moeder verbleef S. tot de zomer in Deurne bij Nigeriaans­e vrienden. “Hij zei dat hij een beter leven had en veel verdiende. Ik hoef er niets meer van te weten. Met die drugs wilde ik hem niet in huis, er wonen hier ook kinderen.”

 ?? FOTO RR ?? Verdachte Michael S.
FOTO RR Verdachte Michael S.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium