Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man opgepakt na ‘gijzeling’

Agenten overmeeste­ren vermeende gijzelneme­r op Dageraadpl­aats

- SAM REYNTJENS

Op de Dageraadpl­aats is woensdagav­ond een man opgepakt na een vermeende gijzeling. De 37jarige verdachte werd ondertusse­n vrijgelate­n door het parket.

De politie werd woensdagav­ond gecontacte­erd door een vrouw. Die vertelde dat haar zus, een 21-jarige vrouw uit Borgerhout, vastgehoud­en werd in een appartemen­t op de Dageraadpl­aats. De man die haar zou gijzelen was volgens de zus in het bezit van een heel arsenaal aan wapens.

“Er was sprake van messen en vuurwapens”, zegt politiewoo­rdvoerder Sven Lommaert. De be- woner die als verdachte aangeduid werd, was bovendien al bekend bij politie en justitie.

Onmiddelli­jk bereidde de politie zich voor op een inval in het ap- partement. Zover zou het echter niet komen. Terwijl de omgeving van de flat in de gaten gehouden werd door politiemen­sen in uniform en door leden van de snelle- responstea­ms (SRT), in afwachting van speciale eenheden die het appartemen­t zouden binnenvall­en, stapte de verdachte naar buiten. Het slachtoffe­r was voordien al ‘ontsnapt’ - niet moeilijk, vermits de deur van het appartemen­t kapot is. De man wilde buiten gaan kijken of ze nog in de buurt was.

Onder schot

De leden van de SRT trokken onmiddelli­jk hun wapens en hielden de man onder schot. De verdachte, 37 jaar oud, verzette zich niet en liet zich arresteren. Een huiszoekin­g in het appartemen­t leverde slechts één wapen op. “Er werd een bijl gevonden, maar van vuurwapens was geen spoor”, zegt Lommaert.

De opgepakte man werd verhoord en mocht gisteren in de loop van de dag terug naar huis.

Verder onderzoek zal duidelijk moeten maken of er effectief sprake was van een gijzeling. Volgens onze informatie kwam de politie eerder ook al eens tussenbeid­e voor een dispuut tussen beide partijen.

 ?? FOTO SARE ?? De arrestatie gebeurde op straat. Met getrokken wapens benaderde de politie de man.
FOTO SARE De arrestatie gebeurde op straat. Met getrokken wapens benaderde de politie de man.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium