Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ondernemer­sbelasting­en voortaan ook digitaal

-

Antwerpse ondernemer­s kunnen hun belastinga­angifte voortaan ook online indienen. Daarmee wil de stad Antwerpen de administra­tieve rompslomp drastisch verkleinen.

Na een succesvoll­e testperiod­e is het fiscaal e-loket voor ondernemin­gen gisteren definitief gelanceerd. Met het nieuwe fiscale e-loket behoort de papieren administra­tie voor ondernemin­gen tot het verleden. Via de website van stad Antwerpen kunnen ondernemer­s met een ondernemin­gsnummer vanaf nu hun belastinge­n digitaal indienen. Daarnaast kunnen ze ook een onmiddelli­jke indicatiev­e berekening van hun aanslag krijgen en een bezwaarsch­rift neerleggen indien nodig.

Koen Kennis (N-VA) is uiterst tevreden met het nieuwe systeem. “Dit kadert perfect binnen onze groeiende digitale dienstverl­ening”, zegt de schepen van Financiën en Middenstan­d. “Het is een win-winsituati­e. Ondernemer­s kunnen hun administra­tie digitaal in orde brengen en de dossiers zijn altijd en overal raadpleegb­aar. Daarnaast verkleint het de papierberg voor zowel de ondernemer­s als onze stadsadmin­istratie.”

Momenteel is het fiscaal e-loket voor ondernemer­s beschikbaa­r voor de belasting op toeristisc­he logies, vestiginge­n, drijfkrach­t, horeca en de inname van openbaar domein. “Dat wordt in de toekomst zeker nog uitgebreid“, besluit Kennis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium