Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Falen is geen optie”

Dorian Marchant gaat met Giants bij rode lantaarn voor derde zege op rij

- PATRICK CEULEMANS

“We mogen Luik vooral niet onderschat­ten”, valt Dorian Marchant met de deur in huis. De Antwerpse forward van Port of Antwerp Giants is op zijn hoede voor de verplaatsi­ng naar de rode lantaarn. “Onze goede klassering mogen we tegen zulke ploegen niet te grabbel gooien.”

Dorian Marchant is hersteld van een rugblessur­e. “Een week training en verdere behandelin­g maakten dat alle leed gelukkig achter de rug is. Hopelijk blijf ik nu fit en kan ik Giants mee helpen aan een spetterend slot.” De 23-jarige Antwerpena­ar is einde contract bij de Giants. “We hadden al verkennend­e gesprekken, maar op dit ogenblik is er nog niets officieel.”

Het Antwerps talent staat in de belangstel­ling van andere Belgische ploegen. “Eerst de focus op nu. Luik staat laatste en het rommelt er blijkbaar, maar Luik blijft met kerels als Fields, Simpson, Hertay en Giancateri­no een gevaarlijk team. We mogen hen vooral niet onderschat­ten. Als we bij de les zijn, moeten we een derde zege op rij boeken. Het wordt stilaan

money time en nieuwe uitschuive­rs moeten we absoluut vermijden.”

Met vanavond ook Limburg United - Oostende en Charleroi - Okapi Aalstar kan Port of Antwerp Giants mits winst voor de tweede week op rij een schitteren­de zaak doen in de stand. “De andere resultaten zijn niet onze eerste zorg. Ik besef dat we met die tweede plaats en drie overwinnin­gen meer dan een peloton van vijf achtervolg­ers alles in eigen handen hebben. We moeten altijd van onze eigen kracht uitgaan. Oostende is voor de pole position momenteel buiten schot. Die tweede plaats mag echter niet verloren gaan. Die zou de club een boost geven én we zouden in de play-offs over het belangrijk­e thuisvoord­eel beschikken”, besluit Marchant.

Op de broers Yoeri en Yannick Schoepen na is de hele kern fit, ook Corey Hawkins. De schouder van de Amerikaans­e forward blijft fragiel, maar Hawkins trainde na wat rust en behandelin­g de voorbije dagen mee.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Dorian Marchant: weer fit.
FOTO TOM GOYVAERTS Dorian Marchant: weer fit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium