Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ze hebben punten nodig”

-

FT Antwerpen speelt vanavond gastheer voor het op twee na laatste Moeskroen. In principe mogen de Sinjoren, die vorige week gemakkelij­k de derby tegen Lier naar hun hand zetten, geen punten laten liggen.

“We speelden op Lier een meer dan degelijke wedstrijd en kwamen amper in de problemen”, zegt Ali Bouri, die de voorbije maanden zijn plaats bij FT Antwerpen heeft gevonden. “Op papier moeten we gemakkelij­k winnen van Moeskroen, maar in deze fase van de competitie zijn er geen gemakkelij­ke wedstrijde­n meer. Zeker niet tegen ploegen als Moeskroen, dat de punten nodig heeft om in eerste nationale te blijven. Ik verwacht dan ook een moeilijke wedstrijd.”

“Moeskroen is niet direct een team dat zich zal ingraven, maar nu ze nog niet zeker zijn van het behoud, zie ik hen toch iets meer voorzichti­gheid en zekerheid inbouwen. De meeste ploegen die naar Antwerpen komen, treden toch iets meer defensief aan dan ze gewend zijn te doen. Dat hebben we dit seizoen al meerdere keren ondervonde­n. Op zich is dat geen probleem, daar vinden we wel een oplossing voor”, aldus Bouri, die tevreden is over de prestatie van Antwerpen dit seizoen.

“Ik vind dat we aan een goed seizoen bezig zijn. We verloren, zoals vooraf ingecalcul­eerd, enkel van Hasselt en Halle-Gooik, de twee titelkandi­daten bij uitstek. Voor de rest waren we altijd de betere van onze concurrent­en. We staan dan ook terecht derde en willen die positie tot het einde van de reguliere competitie vasthouden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium