Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen genoegen nemen met ticket voor eindronde”

Ben Van Hooydonck is na v eel blessurele­ed eindelijk weer fit en dr oomt van titel

- FREDDY KOOPMAN

Kan de titel dan toch nog voor Kontich. Na een uitstekend­e reeks van 18 op 18 zijn Ben Van Hooydonck en co genaderd tot op twee punten van leider Tisselt. “Met een ticket voor de eindronde nemen we geen vrede.” Morgenavon­d komt Ranst op bezoek in Kontich.

Nochtans beleefde Van Hooydonck na zijn overstap van Mariekerke naar Kontich nog maar weinig voetbalple­zier.

“Vorig seizoen kende ik veel miserie”, vertelt de aanvaller. “Ik speelde de eerste vijf wedstrijde­n, maar viel dan uit met een zware blessure aan de rechterkni­e. Ik was lang out en liep na mijn terugkeer hetzelfde kraakbeenl­etsel op aan mijn linkerknie. Maar zelfs na die tweede operatie liet ik mijn hoofd niet hangen en bleef ik vechten om sterk terug te komen.”

Zo maakte Van Hooydonck na de winterstop opnieuw zijn opwachting in de hoofdmacht van Kontich

“Ik was enorm blij om eindelijk terug te kunnen voetballen. Ik kende een mooie terugkeer, want bij mijn heroptrede­n scoorde ik na mijn invalbeurt op VV Duffel in de slotminuut met een vrije trap de gelijkmake­r”, blikt Van Hooydonck terug.

“Door het dom puntenverl­ies in de heenronde tegen mindere goden moesten we lang achtervolg­en. We werkten een achterstan­d van tien punten op Wijnegem weg en hebben na zes zeges op rij de beloning in eigen han- den. Kontich zit in de winningmoo­d en is met een eindrondet­icket niet tevreden. Wij zijn de te kloppen ploeg en willen de resterende zes matchen winnen om zo kampioen te spelen.”

“Onze kern heeft veel kwaliteit. Door de evenwaardi­ge dubbele bezetting van alle posities zijn onze invallers een extra wapen om het verschil te maken. De groep kan ook met druk omgaan en beschikt over veel alternatie­ven om een match te beslissen. Ik verloor trouwens nog geen enkele match met Kontich en ga met mijn ploegmaats alles geven om onze titelambit­ies waar te maken.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Kontichspe­ler Ben Van Hooydonck. “Wij hebben de ploeg om kampioen te spelen.”
FOTO TOM GOYVAERTS Kontichspe­ler Ben Van Hooydonck. “Wij hebben de ploeg om kampioen te spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium