Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vuurdoop voor Josje en Laura Tesoro als coaches in ‘The Voice Kids’

Opnames nieuw seizoen talentenja­cht op VTM gaan van start

-

Ronddraaie­nde rode stoelen gesignalee­rd in Vilvoorde! De opnames van The Voice Kids zijn begonnen. Met Laura Tesoro en Josje Huisman als nieuwe coaches naast Sean Dhondt. “Voorlopig lijkt Sean toch het populairst”, klinkt het bij de dames.

Terwijl een nieuw seizoen van The Voice van

Vlaanderen ook al in de steigers staat en de zoektocht naar The Band nog volop bezig is, filmt VTM deze week al de blind auditions voor het derde seizoen van The Voice Kids. An Lemmens en Kürt Rogiers presentere­n het programma opnieuw.

Coaches Sean Dhondt, Laura Tesoro en Josje Huisman begonnen deze week aan hun zoektocht naar de mooiste kinderstem. “Ik ben de enige die de vorige twee reeksen meemaakte”, zegt Sean. “Maar dat is niet per se een voordeel. Ik kan wel beter vooruitbli­kken naar het verdere traject en de mogelijke valkuilen, maar het onderschei­d kunnen maken tussen een goede en een perfecte stem tijdens de audities blijft aartsmoeil­ijk.”

Vooral voor Laura is haar nieuwe rol als coach heel speciaal. “Amper drie jaar geleden stond ik op hetzelfde podium mijn auditie te doen voor

The Voice van Vlaanderen. En nu ben ik al coach! Zo gek. Toen ik voor de eerste keer afdrukte, was dat een kippenvelm­oment. Ik heb zelfs bijna een traan gelaten.”

Laatste woord

Een tactiek bij het afdrukken hebben de drie niet. “Maar we hebben al wel in de gaten dat wie tijdens het praatje na het optreden als laatste aan het woord komt, vaak de persoon is voor wie de kinderen kiezen”, zegt Josje. “Daarom probeer ik nu elke keer het laatste woord te hebben.”

Volgens Sean zijn er veel kandidaten die door de wervende woorden van de coaches op het einde nog helemaal van gedachte veranderen. “Of ook al meegemaakt: iemand haast smeken om naar mijn team te komen, om dan te moeten horen dat de kandidaat thuis al een keuze had gemaakt.”

Om de kinderen voor hen te laten kiezen, halen de coaches dan ook alles uit de kast. “Het is niet omdat ik bij K3 zat, dat ik alleen maar vriendscha­psbandjes kan maken”, riep Josje. Sean zei dan weer dat hij al in meer continente­n opgetreden dan Josje en Laura samen. Waarop Laura fijntjes opmerkte dat ze “al voor tientallen miljoenen mensen op het Songfestiv­al” heeft gezongen.

Jongens kiezen Sean

“Ik denk dat Sean na enkele opnamedage­n het populairst is”, zegt Josje. “Maar hij heeft dan ook al twee seizoenen achter de kiezen en dus bakken ervaring. Bovendien heeft hij een hoog knuffelgeh­alte en de kinderen voelen zich veilig bij hem.” Dhondt kan niet anders dan dat beamen. “Maar sta me toe ook te zeggen dat we tot nog toe procentuee­l gezien meer jongens hebben zien optreden. En jongens lijken me gewoon eerder voor een man als coach te kiezen.”

De coaches geven toe dat ze soms sneller afdrukken als het gekozen nummer hen aanspreekt. “Ik zou liegen als het niet zo was”, zegt Sean. “In plaats van een rationele, maak je dan een emotionele keuze. Ik denk altijd: als dat kind qua muzikale smaak zo dicht aansluit bij mijn persoonlij­ke favorieten, gaan we ons tijdens de workshops nog extra amuseren.” Ook Josje drukte sneller af bij een van haar lievelings­nummers. “Omdat die nummerkeuz­e ook iets zegt over de persoon met wie je te maken hebt.” Laura koos dan weer voor heel uiteenlope­nde acts. “Omdat ik een afwisselen­d team wil. Niet alleen maar Justin Bieber-zangers. (lacht)”

Stoere tieners pinken traantje weg

Hoewel de kandidaten qua leeftijd slechts enkele jaren verschille­n, is het verschil toch vaak groot. Zo wordt een schattig, lief meisje gevolgd door een opgeschote­n tiener die haast in de volwassen versie kan meedoen. “Het grootste verschil is dat de oudere kinderen veel minder laten zien dat ze teleurgest­eld zijn als we niet hebben afgedrukt”, zegt Laura. “Maar zelfs de meest stoere kinderen zien we achteraf dan toch nog stiekem een traan wegpinken als ze in de armen van hun ouders vallen. Maar niemand verlaat het programma met een slecht gevoel. Natuurlijk horen we soms door de zenuwen valse noten, maar we bruuskeren niemand.” Hoewel Laura en Josje nieuw zijn in The Voice

Kids, is werken met kinderen hen niet vreemd. Laura werkte mee aan Grote Ster, Kleine Ster, terwijl Josje natuurlijk jarenlang bij K3 zong. “Een ervaring die nu mooi meegenomen is. Al heb ik nu wel te maken met kinderen van 10 tot 14 jaar. Bij K3 waren ze vaak wat jonger. Maar ik sta te popelen om ook de iets oudere kinderen op muzikaal vlak van alles bij te brengen.”

TOM VETS

Het derde seizoen van The Voice Kids komt vanaf half april bij VTM op het scherm

“Amper drie jaar geleden stond ik op hetzelfde podium mijn auditie te doen. En nu ben ik al coach! Zo gek.”

 ?? FOTO PATRICK HATTORI ?? Coaches Josje Huisman, Sean Dhondt en Laura Tesoro. “Toen ik voor de eerste keer afdrukte, was dat een kippenvelm­oment”, zegt Laura. “Ik heb zelfs bijna een traan gelaten.”
FOTO PATRICK HATTORI Coaches Josje Huisman, Sean Dhondt en Laura Tesoro. “Toen ik voor de eerste keer afdrukte, was dat een kippenvelm­oment”, zegt Laura. “Ik heb zelfs bijna een traan gelaten.”
 ?? FOTO PATRICK HATTORI ?? Josje, Sean en Laura luisteren naar een optreden tijdens de blind auditions.
FOTO PATRICK HATTORI Josje, Sean en Laura luisteren naar een optreden tijdens de blind auditions.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium