Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boggamasta herenigt Vermeersch en Bovée

-

Peter Vermeersch en David Bovée hebben elkaar opnieuw gevonden. Lang geleden zaten de twee samen in de onorthodox swingende bigband Flat Earth Society. In Gent en Wilrijk lanceren ze dit weekend hun nieuwe, groovy groep Boggamasta.

Boggamasta herenigt Peter Vermeersch en David Bovée. Vermeersch is de bezieler van het onvolpreze­n X-Legged Sally en Flat Earth Society, de big band waarin Bovée de oorspronke­lijke gitarist was.

“Toen David het met Think Of One te druk begon te krijgen, heeft hij voor die groep gekozen”, verduideli­jkt Vermeersch. “We hebben altijd contact gehouden, maar samenspele­n zat er lange tijd niet in. Tot we enkele jaren geleden voor Theater aan Zee in Oostende een concert met zes Gambiaanse muzikanten in mekaar staken. Na die samenwerki­ng merkten we dat het nog steeds klikte en dat onze neuzen in dezelfde richting stonden. David is heel anders dan ik. Dat maakt ons complement­air. Zo is het voornemen ontstaan om met de hele bende van Flat Earth Society iets nieuws uit de grond te stampen.”

Dat nieuws heet dus Boggamasta. “Daarmee brengen we een nieuw repertoire; heel groovy, met redelijk lange stukken waarop mensen kunnen bewegen”, verklapt Vermeersch.

“Verwacht geen brave bigband, wel hitsige en broeierige muziek met nogal wat elektronic­a, veel fun en een stuk gezonde agressie. David en ik zijn als een spons die allerlei invloeden opslorpt en verwerkt. Hij woont intussen in São Paulo. Hij speelt er mee met lokale groepen en kent die Braziliaan­se muziek heel goed. In die val wilden we niet trappen. In Boggamasta zit ook rock, funk en afro. Noem het vooral geen wereldmuzi­ek.”

Hoewel voorlopig slechts enkele optredens staan gepland, ziet Vermeersch dit niet als een kortstondi­g project. “Onze eerste drie concerten vormen dit weekend de geboorte van Boggamasta. Met keizersned­e! Volgende week gaan we met dit materiaal de studio in om er een album van te maken. Dat verschijnt in het najaar, waarna hopelijk veel meer concerten volgen. Voor mijn part mag dit nog wel even doorgaan. Ondertusse­n is Flat Earth Society met wat andere dingen bezig, maar ik wil graag ook nog Boggamasta deel twee en drie maken.”

 ?? FOTO PHILE DEPREZ ?? Peter Vermeersch en David Bovée.
FOTO PHILE DEPREZ Peter Vermeersch en David Bovée.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium