Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Internatio­naal Stripfesti­val wordt een jaar uitgesteld

- (dbw)

De eerste editie van het Internatio­naal Stripfesti­val Antwerpen dat normaal begin mei op de Groenplaat­s zou plaatsvind­en, wordt een jaar uitgesteld. De organisato­ren krijgen het project niet op tijd rond.

Midden januari kondigden uitgeverij­en WPG en Ballon Media met luid trompetges­chal de eerste editie van een nieuw Antwerps stripfesti­val aan. Op het Schoon Verdiep van het Antwerpse stadhuis vertelden de organisato­ren dat het Internatio­naal Stripfesti­val Antwerpen (ISA) in het weekend van 5 tot en met 7 mei zou neerstrijk­en op de Groenplaat­s. Daar zou een grote stripboeke­nbeurs met Belgische en internatio­nale stripteken­aars plaatsvind­en en een “wonderlijk­e belevingsz­one” worden gecreëerd. Ook in de rest van de stad wilden de organisato­ren drie dagen lang attracties en opstelling­en laten opduiken.

Om die ambities te realiseren werd onder meer een samenwer- king opgezet met het Comics Station Antwerp, het nieuwe themapark rond strips dat volgende maand zijn deuren opent in het station Antwerpen-Centraal.

Nieuwe deelprojec­ten

Maar gisteren maakten WPG en Ballon Media bekend dat het festival met een jaar wordt uitgesteld. Volgens de organisato­ren zijn er sinds de aankondigi­ng van hun plannen enkele nieuwe deelprojec­ten ontstaan “die het potentieel van ISA duidelijk maken”. Om die nieuwe projecten te realiseren, bleek mei 2017 echter te kort dag. “Daarom hebben we, in overleg met de stad Antwerpen, beslist om de eerste editie te verschuive­n naar mei 2018”, klinkt het. “We doen enerzijds dit met spijt in het hart, omdat er zowel inhoudelij­k als met sponsors en partners al een mooi traject werd afgelegd. Maar anderzijds zijn we verheugd over de nieuwe mogelijkhe­den die ontstaan door alsnog voldoende tijd te nemen om van de eerste editie van ISA een succes te maken.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De Antwerpse schepenen Koen Kennis en Nabilla Ait Daoud (beiden NVA) met Suske & Wiske en Jommeke bij de voorstelli­ng van het stripfesti­val in januari.
FOTO JAN VAN DER PERRE De Antwerpse schepenen Koen Kennis en Nabilla Ait Daoud (beiden NVA) met Suske & Wiske en Jommeke bij de voorstelli­ng van het stripfesti­val in januari.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium