Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook deze Belgen komen in actie

-

Wie: ANNE ZAGRÉ (26) Wat: 60M HORDEN

Wanneer: vandaag 12.45u eerste ronde, vandaag 16.30u halve finales, vandaag 19.55u finale

Verwachtin­gen: Zagré aast op revanche na haar mislukte EK indoor twee jaar geleden (uitgeschak­eld in de reeksen) en Olympische Spelen in Rio (ze struikelde in de halve finale). Ze verbrak dit jaar al twee keer haar persoonlij­k record (7”98) op de 60m horden en hoopt de finale te lopen. “En daarin is zelfs het podium mogelijk”, zegt Zagré zelf.

Wie: JAN VAN DEN BROECK (27) Wat: 800M

Wanneer: vandaag 11.35u eerste ronde, zaterdag 19.25u halve finale, zondag 17.50u finale

Verwachtin­gen: Van Den Broeck miste twee jaar geleden op het EK indoor in Praag op een haar na de finale, maar toen was hij nog profatleet. Ondertusse­n werkt hij als postbode en traint hij na zijn uren. Van Den Broeck hoopt zich te plaatsen voor de halve finale.

Wie: NIELS PITTOMVILS (24) Wat: ZEVENKAMP

Wanneer: zaterdag vanaf 9.30u, zondag vanaf 13.30u

Verwachtin­gen: Pittomvils zal in Belgrado geen even hoge ogen gooien als zijn vriendin Nafi Thiam. Hij hoopt zijn pas gevestigde persoonlij­ke record van 5.966 punten op het EK te verbreken. Thomas Van der Plaetsen, die normaal gezien favoriet zou zijn in de zevenkamp, moest geblesseer­d forfait geven. Wie: JONATHAN BORLÉE (29), KEVIN BORLÉE (29), DYLAN BORLÉE (24), JULIEN WATRIN (24) EN ROBIN VANDERBEMD­EN (23)

Wat: 4X400M Wanneer: zondag 19.23u

Verwachtin­gen: De Belgian Tornado’s zijn titelverde­diger in Belgrado, maar de voorbereid­ing verliep niet van een leien dakje. Coach Jacques Borlée wou de tweeling Kevin en Jonathan laten rusten, maar omdat hun vervangers niet klaar waren, werden ze toch in allerijl teruggeroe­pen van hun stage uit Australië. De oudste broertjes Borlée zijn nog maar sinds dinsdag terug in Europa en hebben bijgevolg nog af te rekenen met een jetlag. De meest frisse van de tweeling loopt zondag de finale. Al zou het kunnen dat Julien Watrin door een hielblessu­re afhaakt en bijgevolg toch drie Borlée-broers een gooi doen naar goud.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium