Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gemengd gevoel van na het BK voor studenten van me afgooien”

Kogelstote­r Matthias Quintelier kan eerste Belgische beloftenti­tel pakken

-

Kogelstote­r Matthias Quintelier is zaterdag de grote favoriet voor de titel bij de beloften op het BK indoor in Gent.

Op 29 januari behaalde Quintelier al goud op het VK indoor met 16m36. Vorige zondag op het BK voor studenten kon hij die prestatie niet verbeteren. Maar hij won wel afgetekend met 15m63. “Na het BK studenten bleef ik met een gemengd gevoel achter. Het was niet goed. 15m63 is veel te weinig. Nochtans had ik tijdens het inwerpen en tijdens de wedstrijd wel enkele hele verre pogingen. Helaas ongeldig. Daar kan ik me wel aan optrekken. Vlak voor de wedstrijd was ik een beetje ziekjes, maar dat ga ik niet als excuus inroepen. Dat sommige worpen wel heel ver vlogen, is goed. Alleen maar naar het negatieve kijken, en daar zenuwachti­g van worden, is niet de goede manier om naar een BK toe te leven. Ik weet dat er op het BK beloften zeker nog meer inzit. De laatste trainingen op snelheid en explosivit­eit gaan heel goed. Dat is een positief teken.”

De 19-jarige Wommelgemn­aar mikt niet alleen op de titel, maar hoopt ook om zijn beste prestatie van het seizoen nog te verbeteren. “Als ik verder gooi dan mijn 16m36, zal ik tevreden zijn. Ik ben wel in vorm en heb er dan wel een goed oog in.”

Vorig jaar werd Quintelier nog Belgisch junioreska­mpioen indoor met de 6 kg zware kogel. Hij verpulverd­e toen het BR indoor voor juniores tot 18m03. Belgisch kampioen 200 m Christian Iguacel loopt op het BK beloften de 200 m en de 60 m. Meerkamper Jannes Boonen is een van de blikvanger­s in het verspringe­n, Apiah Egbert hoort tot de medailleka­ndidaten in het hink-stap-springen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium