Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan nog mee met de jong eren”

Lokale favoriet Els Van Hooydonck (49) hoopt opnieuw te schitteren

-

Els Van Hooydonck zal zondag als lokale favoriete luid aangemoedi­gd worden op de veldloop van Essen. De 49jarige loopster kan nog vlot mee met haar jongere concurrent­es.

Vorig jaar eindigde Van Hooydonck vijfde in de vrouwencro­ss op korte achterstan­d van onder meer Jolien Boonen en Renée Eykens. Bij de masters (35+) was ze wel afgetekend de beste. “Ik hoop dat ik zondag opnieuw hoog kan eindigen. Al blijft het natuurlijk afwachten wie er zal deelnemen. Meestal duiken er wel enkele toppers op. Ik kan zelf ook moeilijk inschatten wat ik waard ben, ik zit stilaan toch in voorbereid­ing op de marathon van Antwerpen in april. Maar in Essen hoop ik nog wel goed te lopen. Na Essen loop ik enkel nog het BK cross voor masters op 19 maart.”

De laatste jaren focust de atlete uit EssenHoek zich meer op de marathon. Zo liep Van Hooydonck in het najaar nog een sterke tijd van 2u57’11 in de marathon van Berlijn. Toch pakt ze ook in het veldlopen nog geregeld stevig uit. “Deze winter heb ik wat minder crossen gelopen dan andere jaren. Maar over het Vlaams kampioensc­hap in Rotselaar was ik wel content. Ik was er eerste Vlaamse bij de 45-plussers, maar er eindigde nog wel een Waalse voor mij. Ik was al tevreden met de Vlaamse titel en mist de drive om ook nog de Waalse proberen in te halen. Misschien mis ik in vergelijki­ng met vroeger toch een beetje motivatie om nog dat tikkeltje extra te geven. Het zullen de jaren zijn zeker.”

Zondag zal er voor eigen volk geen gebrek zijn aan motivatie. “Natuurlijk wil ik me tonen voor eigen volk”, belooft Van Hooydonck, die op een boogscheut woont van het parcours in de Rouwmoer. “Ik kan nog mee met de jongeren, al voel ik ook dat de leeftijdsk­loof groot begint te worden. Zeker nu ik er dit jaar vijftig word. Ik verwacht dat het parcours er modderig zal bijliggen. Normaal gezien is dat in mijn voordeel, al is het een beetje oppassen geblazen met de achillespe­zen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium