Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Herentals volledig uittellen in titelrace”

Yannick Schots moet Ternesse weer stapje dichter bij titel helpen

- STIJN DRUANT

Na de zege in Lyra kan Ternesse de titel steeds meer ruiken. Zondag krijgen de Wommelgemn­aren alvast de kans om concurrent Herentals de genadestoo­t te geven. Bij een thuiszege lijkt de titel helemaal weg voor de Kempenaars. Voor die lastige klus rekent coach Paul Degenaers onder meer op de ervaring van Yannick Schots.

“Dit wordt een erg belangrijk­e match”, weet Schots. “Als we winnen, schakelen we Herentals uit voor de titel en blijft enkel Lille nog over. Al blijft het elke week opletten. Ook de zogeheten staartploe­gen mag je niet onderschat­ten.”

Schots heeft vertrouwen in de confrontat­ie van zondag. “Herentals is zo’n typische Kempense ploeg. Grote jongens, goed in de duels, en toch ook een paar goeie voetballer­s die achter een grote spits opereren. Toch moeten we de punten kunnen thuishoude­n. Als we dezelfde focus kunnen houden als vorige week in Lyra

(1-4 zege, red.), dan moet het goedkomen. Wat in ons voordeel speelt: ook Herentals moet winnen. Alleen bij een zege spelen ze nog mee voor de titel.”

Schots beseft ook dat Ternesse met de riante positie waarin het nu vertoeft de titel echt niet meer uit handen mag geven. “We zijn er zo dichtbij. We moeten onze job doen en hopen op puntenverl­ies van Lille. Nog vijf keer winnen en dan zijn we er. Er nu nog naast grijpen, zou een zware domper zijn. Zeker omdat we de beste ploeg van de reeks hebben, met een voorlijn waarbij het gevaar van overal komt. Ternesse is een complete ploeg, met in elke linie ervaring en scorend vermogen.”

Dromen van nationale

De ervaren stofzuiger van Ternesse droomt nu al van een te- rugkeer naar de nationale reeksen. “Je bent voetballer, dan wil je altijd zo hoog mogelijk spelen. Zelfs al ben ik 29 en is de grote ambitie toch wat gaan liggen. Een grote carrière is niet meer voor mij weggelegd, maar derde amateurkla­sse moet nog net kunnen (lacht). We hebben nu al de ploeg om daar geen mal figuur te slaan, en mits wat versterkin­gen moeten we in staat zijn om volgend jaar een reeksje hoger een rustig seizoen te draaien. Al moeten we dan natuurlijk wel eerst de titel pakken. Want zover zijn we nog lang niet.”

 ?? FOTO SMB ?? Yannick Schots. “Ternesse is een complete ploeg, met in elke linie ervaring en scorend vermogen.”
FOTO SMB Yannick Schots. “Ternesse is een complete ploeg, met in elke linie ervaring en scorend vermogen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium