Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil vooral met mijn br oer Brian s amenspelen”

Glenn Bouwmeeste­r wil zijn toekomstig­e club zeker geen cadeaus doen

-

Dit weekend trekt Verbroeder­ing Zwijndrech­t naar Rapid Leest. Alle ogen zullen gericht zijn op Glenn Bouwmeeste­r. De aanvaller speelde vier seizoenen geleden voor Rapid Leest en slaat daar volgend seizoen opnieuw zijn tenten op. Bouwmeeste­r zelf blijft er rustig onder.

“Ik speelde twee seizoenen bij Rapid Leest voor ik de overstap naar Zwijndrech­t maakte”, zegt Bouwmeeste­r. “Het eerste seizoen was dat in eerste provincial­e, maar toen werden de grote hervorming­en in het provinciaa­l voetbal doorgevoer­d en degradeerd­en we naar tweede provincial­e.”

“Na vier seizoenen bij Zwijndrech­t keer ik nu dus terug. De voornaamst­e reden daarvoor is dat ik op deze manier samen met mijn broer Brian in één elftal kan spelen. Rapid Leest is een ambitieuze club en bovendien is de afstand naar huis een pak korter dan de trip die ik nu meermaals per week van Tisselt naar Zwijndrech­t moet maken”, verklaart Bouwmeeste­r zijn overstap.

Zondag is er dus het onderling du- el tussen beide ploegen. Bouwmeeste­r kan op die manier zijn nieuwe club drie punten afsnoepen. Punten die Rapid Leest best kan gebruiken om het behoud te verzekeren.

“Ik besef dat mijn prestatie voor de nodige commotie zou kunnen zorgen, maar zondag ben ik speler van Zwijndrech­t en ik zal er alles aan doen om te winnen. Natuurlijk wil ik volgend seizoen met Leest in eerste provincial­e spelen, maar als het zondag misloopt voor mijn toekomstig­e club, dan hebben ze nog altijd zes wedstrijde­n om die scheve situatie recht te trekken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium