Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was geen gemakkelij­ke beslissing om t e nemen”

Tom Eysackers verlengt contract bij haast zekere degradant

-

Tom Eysackers staat met Antonia met anderhalf been in tweede provincial­e. “Het wordt heel moeilijk om ons te redden, maar de klad zit er gelukkig nog niet in. We gaan tegen Lyra proberen om de kansloze nederlaag die we in de heenmatch opliepen (4

0, red.) recht te zetten”, zegt Eysackers.

Ondanks de dreigende degradatie verlengde Eysackers deze week zijn contract bij Antonia.

“Het was geen gemakkelij­ke beslissing, maar toch besloot ik te blijven ondanks het feit dat de kans zeer groot is dat Antonia volgend seizoen in tweede provincial­e speelt”, aldus Eysackers. “We hebben ons nog niet neergelegd bij de degradatie, ook al moeten we in zes matchen een kloof van zeven punten proberen dicht te fietsen. Voetbal is geen exacte wetenschap, maar ons gezond verstand zegt dat het heel moeilijk wordt om ons te redden. Gelukkig zit de klad er niet in. Ondanks onze benarde positie in het klassement blijft de sfeer goed.”

“Door de nog slechts kleine kans op het behoud is de druk weggevalle­n. Hopelijk heeft dat een positieve invloed op onze prestaties. In de heenmatch gingen we na een heel zwakke match kansloos onderuit op Lyra. Nu gaan we thuis proberen om die afgang recht te zetten. Het wordt een zware dobber, maar wij hebben niets meer te verliezen en kunnen zonder complexen spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium