Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kruim van vloggers op Belgian Tube Days

-

Tijdens de tweede editie van de Belgian Tube Days ziet u de bekendste vloggers van België en Nederland in het echt. 24 YouTubers verzamelen zondag in de Antwerpse Waagnatie voor een meet & greet en allerlei randanimat­ie. Onder hen zien we de grootste Nederlands­e vlogger Joey Craig, en ook de bekende Belgische vlogster Pauline van Lifestyle Spot.

Een wel zeer speciale gast is de robot Pepper. Hij praat samen met acteur Amir Motaffaf het gebeuren aan elkaar. Dit terwijl de YouTubers het tegen elkaar opnemen en verschille­nde uitdaginge­n aangaan. Pepper is een Japanse robot die, dankzij een samenwerki­ng met de Kontichse Cronos Group, voor het eerst ook het podium van de Belgian Tube Days zal betreden.

Andere hoogtepunt­en op de affiche: Gio, UnaGize, Kastiop en Olex. Samen met de grootste vlogger van Nederland, Joey Craig, vertegenwo­ordigen ze meer dan één miljoen YouTube-kijkers.

OPKOMEND FENOMEEN

Hoewel het vloggen al redelijk goed ingeburger­d is geraakt, zeker in de Verenigde Staten en ook in Nederland, hinkt België nog een beetje achterop. “In België is het eerder een opkomend fenomeen”, vertelt Pauline Rensonnet (24) van Lifestyle Spot. “Vier jaar geleden startte ik er zelf mee, omdat ik vond dat het echt ontbrak in ons land. Ik verheug me er dus op om op het festival enkele andere Belgische vloggers te ontmoeten en uiteraard ook te spreken met mijn kijkers.”

Ondertusse­n kan de blondine met haar make-up- en stijladvie­s zo’n kleine 36.000 volgers bekoren. Een succesform­ule heeft ze niet, al zegt ze dat het vooral belangrijk is om regelmatig een filmpje op haar YouTube-kanaal te gooien. Filmen doet ze met de spiegelref­lexcamera van haar moeder, en afgezien van haar vriend die regelmatig eens helpt met filmen doet ze alles zelf. “Ook de montage neem ik voor mijn rekening. Het filmproces interessee­rt me mateloos. Het leukste aan vloggen? De positieve commentare­n die ik krijg. Het geeft echt een fijn gevoel.” Zondag zal Pauline alleszins ook voor een kleine verrassing zorgen, al wil ze daar nog niks over kwijt.

Naast ontmoeting­en met de 24 aanwezige YouTubers zijn er lifestylew­orkshops, eetkraampj­es en gamingstan­djes. Een ticket kost 15 euro. De deuren openen om 11u en sluiten om 19u.

 ?? FOTO RR ?? Een van de eregasten: robot Pepper.
FOTO RR Een van de eregasten: robot Pepper.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium