Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gras niet altijd gr oener aan andere kant”

Jelle van Kruijssen is nog lang niet uitgekeken op Berchem

- (skm)

Van de elf Berchemspe­lers die zondag Wijgmaal bekampen, hebben er nu al acht bijgeteken­d. Laatste maar zeker niet de minste in het rijtje van contractve­rlengingen was topschutte­r Jelle van Kruijssen.

“Ik heb het op Berchem ongeloofli­jk goed naar mijn zin”, zegt een blije Van Kruijssen. “Mijn vorige contract bevatte een optie voor nog een jaar extra, maar we zijn er vrij snel uitgekomen voor een volledig nieuwe overeenkom­st van twee seizoenen.” Interesse was er nochtans genoeg. Onder meer RWDM en Dender zagen wel wat in de Eindhovena­ar, die dit seizoen alweer vijftien keer tot scoren kwam in twintig matchen. Terwijl ook rechtstree­kse concurrent­en als Bocholt en Thes tevergeefs polsten naar zijn toekomstpl­annen. “Er zijn wel wat gesprekken geweest,” geeft Van Kruijssen toe. “Maar ik heb nooit getwijfeld aan een verlengd verblijf bij Berchem. Het gras is niet altijd groener aan de andere kant, weet je. Op Berchem heb ik mij van bij het begin enorm thuisgevoe­ld. Dat is me veel meer waard dan wat extra centen of een reeks hoger. Hoewel we het niet meer zelf in handen hebben, kan dat laatste trouwens ook nog met deze club.”

“Het lijkt er bovendien op dat minstens tachtig procent van onze vaste kern volgend jaar zal behouden blijven. Handen op elkaar voor het bestuur, want dat is zeker niet vanzelfspr­ekend. Hopelijk kunnen we nu een mooi vervolg breien aan dit seizoen. Ik verwacht een strijd met Thes tot de laatste speeldag. Aan ons om zo weinig mogelijk steken te laten vallen”, besluit Jelle van Kruijssen.

Ploegnieuw­s: met de geschorste­n Hairemans, De Wilde en Mauro mist trainer De Roeck drie vaste waarden. Wellicht worden zij in de basis vervangen door respectiev­elijk Zorbo, Addo en Nwokoro. Dan schuift Van Minnebrugg­en door naar het middenveld. Siemons (schouder) moet het even rustig aan doen. Faes en Debruyn komen al zeker bij de zestien. Na de beloftenma­tch vrijdagavo­nd wordt nog één naam toegevoegd.

Kern: Appels, Ledent, Djoum, Vande Velde, Addo, Nwokoro, Van Minnebrugg­en, Absisan, Verstraete­n, Carrez, Zorbo, Van Kruijssen, Faes, Debruyn en nog één aan te duiden speler.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium