Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopen dat Turnhout bezwijkt onder druk”

Dimitri Nesen hoopt stiekem nog altijd op titel met City Pirates

- STIJN DRUANT

Na een vrij weekend krijgt City Pirates vanavond het bezoek van middenmote­r Sterrebeek. Winst is een noodzaak, willen Dimitri Nesen en co niet achterop gaan hinken in de strijd om de derde periode.

“Ik weet nog dat we het in Sterrebeek (0-0, red.) tegen een stug blok best lastig hadden”, zegt Nesen. “Ook Sterrebeek speelt op kunstgras. Het voordeel dat we tegen andere ploegen wel hebben, valt nu dus weg. Het zal onze vorm zijn die de doorslag zal geven. We spelen dan wel thuis, maar in deze reeks bestaan er geen makkelijke wedstrijde­n. We zullen ons voetballen­d vermogen en onze mentalitei­t moeten brengen om de drie punten thuis te houden. In Diegem (twee weken geleden, red.) was het al moeilijk door bepaalde omstandigh­eden, thuis zou het wel moeten lukken. Kijk, als we stappen willen blijven zetten, moeten we winnen van ploegen als Sterrebeek.”

Hopelijk heeft ook het weekje rust soelaas gebracht. Voor Nesen kwam de korte pauze alvast welgekomen. “Het heeft deugd gedaan. We hebben even kunnen ontspannen en met andere zaken dan voetbal kunnen bezig zijn. De batterijen zijn weer opgeladen, zeker ook mentaal.”

Nesen zelf wil altijd voetballen en is het dan ook niet volledig eens met de commentaar van zijn coach Yves Van Heurck, die vindt dat de Merksemnar­en als het wat moeilijker loopt sneller de lange bal moeten durven hanteren. “Al vind ik ook dat we slimmer en sluwer moeten zijn als we op voorsprong staan. We moeten leren om een match dood te maken. Dat doen we te weinig, waardoor we soms nog het deksel op de neus krijgen.”

City Pirates staat momenteel derde, op negen punten van leider Turn- hout en op één punt van Sint-Lenaarts. Turnhout moet nog op bezoek komen bij City Pirates en speelt dit weekend ook nog eens tegen Sint-Lenaarts. Wat is er nog mogelijk voor Nesen en co? “Turnhout kan altijd nog een dip krijgen. In voetbal kan alles. Wij kunnen alleen maar ons best blijven doen, en dan zien we wel waar het schip strandt. De derde periodetit­el kan zeker nog, maar we moeten het gewoon week per week bekijken en hopen dat de tegenstand­er af en toe een steek laat vallen. Misschien bezwijkt Turnhout nog onder de druk, wie

weet.”

Ploegnieuw­s: Verbiest (botoedeem), Smets (pubalgie), Van Den Bogerd (meniscus en botfractuu­r bovenbeen) en Borges (peesontste­king en lies) blijven out. Yilmaz en Deboeure vallen uit de boot. City Pirates heeft de contracten van Van Zantvoort, Roef, Delalieux, Kwik, Borges, El Jattari en Van Den Bogerd met een seizoen verlengd. De beloften Wilms en Muyshondt komen volgend seizoen definitief bij de Akern en kregen een verbinteni­s voor een jaar. Tweede doelman Schrauwen gaat twee jaar verder in zee met de Merksemnar­en.

Kern: Roef, Daas, Delalieux, Dermaut, El Jattari, Kwik, Nesen, Schrauwen, Seifferman­n, Van Hove, Van Den Abeele, Van Den Broeck, Van Sanden, Van Zantvoort en Vertommen.

 ?? FOTO W&F ?? Dimitri Nesen. “We moeten nog leren om slimmer en sluwer te zijn als we op voorsprong staan. Leren om een match dood te maken.”
FOTO W&F Dimitri Nesen. “We moeten nog leren om slimmer en sluwer te zijn als we op voorsprong staan. Leren om een match dood te maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium