Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij winst helemaal zeker van behoud”

- (givl)

Na een weekje rust gaat Nijlen zondag op bezoek bij Helson Helchteren. Doel: zijn vijfde plaats verdedigen. Ook de vierde plaats blijft nog mogelijk voor de Nijlenaars, al ligt Jens Dijck daar niet echt wakker van.

“Als we winnen in Helchteren, zijn we echt helemaal zeker van het behoud”, begint Dijck. “Helchteren heeft de laatste weken niet veel punten gepakt, het zit echt in een mindere periode. Bij ons liep het de laatste tijd dan weer vrij goed, maar zo’n week rust breekt toch altijd het ritme een beetje, het valt af te wachten hoe we hervatten. Langs de andere kant kan zo’n week rust nooit kwaad, iedereen heeft er deugd van gehad. Helchteren bleek in de heenmatch een stugge tegenstand­er, we wonnen toen nipt met 1-0. Het zal dus geen makkelijke match worden tegen een ploeg die in volle degradatie­strijd is verwikkeld.” Na een prima seizoen staat Nijlen nog altijd vijfde, toch ligt Dijck niet wakker van het klassement. “Die vijfde plaats waar we nu staan is mooi, maar als we enkele plaatsen zouden zakken, is dat nog altijd geen ramp. Een plaats in de linkerkolo­m zou voor Nijlen al een succes zijn. Met dit seizoen is elke supporter tevreden. Ook zelf heb ik weinig reden tot klagen. Alleen had ik graag nog iets meer gescoord. Ik heb dit seizoen nog maar twee keer raak getroffen, dat is echt niet veel. Daarom zou ik er zo snel mogelijk nog eentje tegen de netten willen knallen (lacht). Ik werk nu ook hard voor de ploeg en dan ben je soms niet zo fris meer voor doel. Met meer dan tien assists mag ik dan weer niet klagen. Voor volgend seizoen zijn er al enkele spelers aangetrokk­en. Wat de ambitie juist gaat zijn, weet ik niet. Dit seizoen evenaren zal sowieso niet makkelijk worden.” Ploegnieuw­s: Verstraete­n is nog geschorst.

Kern: Weyen, Trenson, Pinxten, Luyten, Haemels, Mellebeek, Brouwers, Thys, Dirckx, De Cnaep, Ooms, Dijck, Verschaere­n, Rynders, Cornelis en Neuts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium