Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb de klik vrij snel kunnen maken”

Michael Van Staeyen vindt het niet er g dat hij bij C ofidis vooral in dienst moet rijden

-

Nee, de prestaties van Michael Van Staeyen dit seizoen zijn nog niet echt om over naar huis te schrijven. De rol van de renner van Cofidis bleef in de voorbereid­ingswedstr­ijden en in KuurneBrus­selKuurne en GP Le Samyn vooral beperkt tot het aantrekken van de spurt en het uit de wind zetten van de kopmannen. Ook zondag in Dwars door WestVlaand­eren zal dat wellicht niet anders zijn.

Met favoriet Jonas Van Genechten in de eigen rangen zal het voor Van Staeyen ook in WestVlaand­eren vooral in dienst rijden zijn. De goedlachse Schotenaar is bezig aan zijn derde jaar bij het Franse Cofidis en mag slechts zelden zijn eigen kans gaan. Toch heeft het voormalige speerpunt van Topsport Vlaanderen, waar hij ook zijn beste resultaten haalde, het echt wel naar zijn zin bij zijn huidige ploeg. “En ook bij Cofidis lijken ze wel tevreden, anders had ik nooit voor twee seizoenen kunnen bijtekenen”, lacht Van Staeyen, die zich de voorbije seizoenen van afwerker tot trouwe helper heeft weten om te scholen. “Op zich heb ik die klik vrij snel kunnen maken. Ik voel dat mijn werk geapprecie­erd wordt. In mijn eerste seizoen was ik een van de renners die in het begin van een wedstrijd aan de bak moest om de kloof met de koplopers binnen de perken te houden. Vorig seizoen en zeker de laatste weken lag de focus meer op het beschermen van de kopman en hem in de slotfase van de wedstrijd voorin posteren”, aldus de 28-jarige Schotenaar. “Ik ben tevreden over mijn huidige vorm. Op Mallorca verliep het vlot en ook in de Algarve was het, ondanks een opkomende hoest, niet echt slecht. In Kuurne voelde ik dat ik in orde was. Om de komende weken niet in het gedrang te brengen (Van Staeyen rijdt zowat alle Vlaamse wedstrijde­n tot en met de Scheldepri­js, red.) stapte ik woensdag in de GP Le Samyn twee ronden voor het einde af. Ik denk dat ik klaar ben om zondag in de Johan Museeuw Classic mijn job te doen.”

BKpodium

De Schotenaar hoopt de komende maanden vooral voor eigen volk te schitteren. Zowel de Scheldepri­js als het Belgische kampioensc­hap in Antwerpen staan hoog op het verlanglij­stje. “In de Scheldepri­js wist ik me toch al enkele keren goed te plaatsen. Of ik er voor eigen re- kening zal mogen rijden, hangt af van de selectie van het team. Als Nacer Bouhanni erbij is, lijkt het me niet meer dan normaal dat hij de vooruitges­choven pion wordt. Het hoofddoel van dit seizoen is toch wel het BK in Antwerpen. Drie seizoenen geleden viel ik in Wielsbeke net naast het podium. In Antwerpen vind ik een parcours dat me moet liggen, hopelijk zit het podium er dit jaar wel in.” MARCEL BERNAERTS

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Michael Van Staeyen. De Schotenaar schikt zich bij Cofidis in de rol van helper.
FOTO PHOTO NEWS Michael Van Staeyen. De Schotenaar schikt zich bij Cofidis in de rol van helper.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium