Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bevriende kunstenaar­s openen samen galerie

The Artists of the Universe landen in Antwerpen

- (rvre)

Een leegstaand winkelpand in de Lange Koepoortst­raat wordt de komende weken omgetoverd tot ‘parallel universum’ in een nieuwe galerie, zo omschrijve­n de zes kunstenaar­s hun project.

Zes kunstenaar­s die op een totaal verschille­nde manier werken, brengen hun kunstwerke­n de komende weken samen onder een dak. In de Lange Koepoortst­raat vonden de zes vrienden een pand van zeventig vierkante meter, daarin stellen ze zeventig werken tentoon. “Al hadden we met gemak een grotere ruimte kunnen vullen met al onze kunstwerke­n”, zegt initiatief­neemster Ilse Pierard. “Toch is het interessan­t om centraal in de stad te zitten met onze galerij, er is veel passage.” De kunstenaar­s die samenwerke­n voor de galerie zijn Gino Rizzi, Elke & Bruno, Ilse Pierard, Steven Vandenplas en Mieke Geenen, allemaal afkomstig uit groot-Antwerpen.

Zes werelden

“We zijn al lang vrienden en zijn allemaal creatief bezig. Het was Mieke Geenen, die ook tentoonste­lt, die de opmerking maakte dat onze werken goed bij elkaar zouden passen”, vertelt Ilse Pierard. “Alle zes werken we rond het kosmische thema en ook ecologie komt veel aan bod. We creëren allemaal onze eigen wereld en die verschille­nde werelden komen mooi samen in de galerie. De werken die worden tentoonges­teld variëren van vervreemde­nde plastic-koralen, tot digitale schilderwe­rken en fragiele papierkuns­t. We hebben nog nooit eerder met zes samengewer­kt. We zien deze galerie als een experiment en bekijken dan wat in de toekomst nog mogelijk is.” Gisteren werd de galerie met een vernissage geopend. The Artists of the Universe is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 19 maart. Op vrijdag 17 maart is de finissage. Tijdens de week kan een bezoek op afspraak georganise­erd worden.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Gisteren werd de galerie met een vernissage geopend.
FOTO DIRK KERSTENS Gisteren werd de galerie met een vernissage geopend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium