Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Snapchat-glamourboy in één klap 4,5 miljard waard

-

26 jaar is Evan Spiegel pas. De directeur van Snapchat stapte donderdag door de grote deur het clubje van de duizend rijkste Amerikanen binnen na een droomdebuu­t op de beurs. En toch is de glamourboy lang niet onbesproke­n.

Boem Paukenslag! Met een knal maakte Snap, het moederbedr­ijf van het bij tieners razend populaire Snapchat, donderdag zijn intrede op de beurs van New York. Na de openingsbe­l op Wall Street steeg de koers van het aandeel met dik 46%. Na ongeveer twee uur handelen betaalden beleggers al bijna 25 dollar voor de in omloop gekomen stukken. En dat terwijl het bedrijf de aandelen gisteren in de verkoop deed voor 17 dollar. Via Snapchat kunnen mensen elkaar – al dan niet bewerkte – foto’s en video’s zenden die na enkele seconden weer verdwijnen. De app, die vooral populair is bij jongeren, werd vijf jaar geleden bedacht door twee ex-Stanford-studenten: Bobby Murphy en Evan Spiegel, die gisteren beiden in één klap bijna 4,5 miljard euro rijker werden.

Roddelsite

Vooral Evan Spiegel, directeur en notoire glamourboy, liep daarbij in de kijker. Want hoewel Spiegel graag de perfecte schoonzoon uithangt, is hij vooral bekend om zijn dure auto’s, zijn vriendin en zijn verleden. Waarbij het geurtje van seksis- me, homofobie en racisme dat aan zijn studentent­ijd kleeft, geregeld breed in de media wordt uitgesmeer­d. Spiegel was zijn ranzige e-mails uit die wilde jaren al vergeten toen Valleywag, de roddelsite van Silicon Valley, ze oprakel-

 ?? FOTO AP ?? Evan Spiegel met zijn verloofde, topmodel Miranda Kerr.
FOTO AP Evan Spiegel met zijn verloofde, topmodel Miranda Kerr.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium