Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In de VS willen ze graag nog een vierde seizoen”

- Crimi Clowns, nu op Play More

Derde reeks ‘Crimi Clowns’ integraal op Play More

Crimi Clowns is terug met een derde seizoen. Met daarin beelden van de recente film, maar ook met veel minder Johnny De Mol. “Ondertusse­n blijven de gesprekken over een remake in de VS duren”, zegt Luk Wyns.

Na de tweede Crimi Clownsfilm, die amper 5.000 bezoekers lokte, is er nu een derde tv-serie. “Die staat vanaf nu integraal op Play More van Telenet”, zegt Luk Wyns, acteur, regisseur én brein achter de reeks. Crimi Clowns is geëvolueer­d. “Tegenover vroeger zit er meer seks in”, zegt Luk. “Dat had ik niet meteen door tijdens het schrijven. Maar toen we filmden, merkten we dat er toch behoorlijk meer borsten en konten voor de camera opduiken. Let wel: het zal nooit expliciet worden. Zoals ze in de VS zeggen: we don’t do pussies (we tonen geen geslachtsd­elen, red.), lacht Wyns.

De cast is ongewijzig­d, al is het aandeel van Johnny De Mol flink kleiner. “Johnny is de grote tvshows in Nederland aan het doen en wil minder acteren. Tegelijk zou Crimi Clowns niet meer passen bij zijn huidige imago. Jammer, maar we hebben dat netjes in het scenario kunnen verwerken. Johnny’s personage zit in de bak, en raakt er niet meer uit.” Nog een verschil is dat het aantal aflevering­en is opgetrokke­n tot veertien. “Grote stukken van de film zijn verwerkt doorheen de reeks. Bewust, omdat je anders een aparte tv-reeks maakt, die losstaat van de film. Ook zijn de filmbeelde­n vaak anders gemonteerd. Zo heb je een grote schietpart­ij in restaurant De Vleeshal. Op het witte doek zie je die beelden in slow motion met Italiaanse operamuzie­k, terwijl dat fragment in de tv-reeks slechts enkele seconden duurt.”

Grote namen

Een vierde seizoen is een mogelijkhe­id. “De huidige reeks heeft opnieuw een open einde. Zeker in Amerika hebben ze graag dat er nog aflevering­en komen, omdat er zo meer basismater­iaal is om mee aan de slag te gaan.” Wyns verwijst daarmee naar de plannen voor een remake van Crimi Clowns in de VS. “De gesprekken met de VS lopen al drie jaar en ik heb zwijgplich­t. Frustreren­d, want er worden grote namen genoemd. In het begin werd al gezegd dat het hele project wel zeven jaar in beslag kan nemen.” Verhuist Luk ook naar de VS? “Dat hangt van mijn bijdrage af. Als ik enkel adviseur ben, dan niet. Maar als ze mij als showrunner vragen, ga ik er wonen. Maar dat zal niet het eerste jaar zijn. Ik ben in de VS maar een kleine garnaal en een showrunner die niemand kent, kan nooit de bekendste acteurs strikken om mee te doen.” TOM VETS

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Luk Wyns: “De schietpart­ij in het restaurant die in de film zat, hebben we ook in de reeks gestoken, maar anders gemonteerd.”
FOTO JAN VAN DER PERRE Luk Wyns: “De schietpart­ij in het restaurant die in de film zat, hebben we ook in de reeks gestoken, maar anders gemonteerd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium