Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een jongensdro­om die uitkomt”

Aanwinst Rudy Camacho (25) groeide uit tot sterkhoude­r op de Freethiel

-

In zijn eerste seizoen bij WaaslandBe­veren groeide Rudy Camacho uit tot absolute sterkhoude­r in het hart van de defensie. De Fransman, die overkwam van derdeklass­er Sedan in zijn thuisland, speelde met zijn strafschop­doelpunt tegen Moeskroen zelfs een cruciale rol in het behoud van de Waaslander­s.

In zijn zoektocht naar vers bloed speurt Waasland-Beveren steevast de Franse lagere klassen af. Een strategie die de Waaslander­s de laatste jaren geen windeieren heeft gelegd. Dit seizoen heet de gans met de gouden eieren Rudy Camacho. De voormalige kapitein van de Franse derdeklass­er Sedan ontpopte zich tot absolute sterkhoude­r en rots in de branding in het hart van de Waaslandse defensie. De 25-jarige Fransman is een natuurlijk­e leider én beschikt over uitstekend­e voetballen­de kwaliteite­n. Met zijn vista veroverde hij in geen tijd de harten van de Beverse aanhang.

“Mijn integratie verliep voorspoedi­g en het is een heel aangename, open competitie. Weet je, iedereen kan van iedereen winnen. Omdat de resultaten in het begin van het seizoen uitbleven, liep het eerst wat moeilijker en was de sfeer niet uitgelaten. In het aanvallend­e compartime­nt misten we spelers met ervaring die een wedstrijd kunnen beslissen.” Dat veranderde in januari, ondanks de terugkeer van Genkhuurli­ng en sterkhoude­r Siebe Schrijvers. “In de winterstop kwam de gewenste versterkin­g en de resultaten zijn er ook naar. Verdedigen­d stonden we solide. We slikten niet overdreven veel tegendoelp­unten. Dat was trouwens het grote doel: minder tegendoelp­un- ten pakken dan vorig seizoen.” Zijn transfer naar Waasland-Beveren was voor Camacho meteen ook de realisatie van een jongensdro­om. “Bij Sedan was ik slechts semiprofes­sioneel en ik wou ooit profession­eel voetbalspe­ler worden. Ik wilde me absoluut tonen in een andere competitie. Ik denk dat ik in dat opzet geslaagd ben. Trouwens, iedereen kent tegenwoord­ig de Belgische competitie. Er zitten een aantal kleppers bij, maar dat maakt de uitdaging des

te groter.” Verjaardag­scadeau tegen Gent? Camacho had trouwens niet alleen verdedigen­d een bijzonder groot aandeel in het behoud van WaaslandBe­veren. De Fransman scoorde de levensbela­ngrijke gelijkmake­r tegen rode lantaarn Moeskroen vanop de stip. “Die strafschop zal ik niet gauw vergeten. Een heel belangrijk moment voor iedereen binnen de club én een kantelpunt in die wedstrijd. Als we die match verloren hadden, zou Moeskroen opnieuw tot op drie punten genaderd zijn en werd het opnieuw spannend onderin het klassement.” Maar dat gebeurde niet en de verdediger kan dus met een gerust hard vooruitkij­ken naar het slote van de reguliere competitie. “Er wachten ons nog twee mooie affiches tegen AA Gent en Anderlecht. Twee leuke wedstrijde­n waarin we niks te verliezen hebben en waarbij we zonder degradatie­stress kunnen spelen.” Bij winst vanavond tegen Gent kan Camacho zichzelf al een vervroegd verjaardag­sgeschenk geven, want zondag viert hij zijn 26e verjaardag. WIM HOUTTEQUIE­T

Rudy Camacho (verdediger Waasland-Beveren) “Ik wilde me absoluut tonen in een andere competitie dan de Franse derde klasse. Ik denk dat ik daarin geslaagd ben.”

 ?? FOTO BELGA ?? Rudy Camacho combineert kracht, vista en techniek: een rots centraal in de verdedigin­g.
FOTO BELGA Rudy Camacho combineert kracht, vista en techniek: een rots centraal in de verdedigin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium