Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ploegmaats vanaf zomer 2013

-

LIOR REFAELOV “Steeds in de fitnesszaa­l”

“Maty zat bij ons altijd in de fitness, waar hij nog extra oefeningen deed. Hij had al gigantisch­e spieren, maar blijkbaar wou hij ze nog wat laten groeien. Ik bewonder nog steeds zijn profession­aliteit en persoonlij­kheid. Soms reageerde hij wat extreem als hij een doelpunt slikte, maar naast het veld was dat meteen weer vergeten. Ik ging vaak met hem en Victor Vazquez eten en dan zag je hoe hij echt was: een volwassen kerel, maar best wel een gezellige.”

BJORN ENGELS “In zijn armen gesprongen in Ghelamco Arena”

“Het was mijn eerste wedstrijd ooit in de Ghelamco Arena, ergens eind december 2013. We stonden 1-3 voor toen Maty een strafschop van Nicklas Pedersen stopte. Het was niet goed te zien op de tv-beelden, maar ik ben toen in zijn armen gesprongen. Het was dankzij hem dat we die match niet meer in de problemen kwamen. Die zege op AA Gent – mijn eerste ooit – zal ik nooit vergeten.”

LAURENS DE BOCK “Een echte teamspeler”

“De match tegen Torino is al gezegd, zeker? Ik herinner me Mathew vooral als een doelman die heel vaak belangrijk was voor ons. Hij heeft echt wel veel punten gepakt voor Club Brugge. Hij was altijd zeer geconcentr­eerd tijdens een match. Het doel was altijd om zelf goed te spelen, maar vooral om te winnen. Hij was zeer hard bezig met de ploeg, een echte teamplayer.”

TIMMY SIMONS “Hij zette mij te kijk op weg naar Tomorrowla­nd”

“Mathew was iemand die buiten het veld wel eens een grapje durfde uit te halen. Ik herinner me nog hoe we met het team met de bus naar Tomorrowla­nd trokken. Ik was in slaap gevallen en Mathew had een foto van mij getrokken en online gezwierd. Iedereen dacht dat dat een foto van ná het festival was. Dus ik kreeg achteraf commentare­n als De kapitein heeft het moeilijk of Allez, den ouwen is

ook eens weggeweest. Ik moet hem nog steeds terugpakke­n voor dat grapje.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium