Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BOSSIE BESLIST

-

Tijdens het seizoen 20162017 duwen we analist Johan Boskamp elke week een actuele stelling onder de neus. De nietopzijn­mondgevall­en Rotterdamm­er heeft maar twee opties: hij kan ‘akkoord’ of ‘niet akkoord’ gaan met onze prangende thema’s.

NIET AKKOORD

“Een mens mag dromen, maar Vanden Borre komt natuurlijk niet meer in de nationale ploeg. Ach, hij heeft zijn keuze gemaakt. Het is elke keer wat anders. Twee keer is hij al in de fout gegaan en op een gegeven moment houdt het op. Sommigen vinden het een interessan­te keuze van hem – terug naar de roots – maar daar ben ik het niet mee eens. Als je kan spelen bij Anderlecht en Montpellie­r, is het toch vreemd dat je in Congo wil voetballen. Een keuze van het hart. Wat een quatsch.” “Het blijft jammer, want Vanden Borre was een geweldig talent. Herinner je die wedstrijd met de Rode Duivels tegen Spanje. Je zou in lengte van jaren geen rechtsback meer moeten zoeken voor de nationale ploeg. Maar hij kon méér door zijn veelzijdig­heid. Rechtsmidd­en, centraal vanachter, defensief op het middenveld... Hij zag het ook allemaal wat sneller. Met Kompany was hij destijds het grootste talent bij Anderlecht, maar ze wisten daar ook dat het een jongen was met een speciaal karakter. Zo iemand moet je begeleiden vanaf de jeugd. Maar hij heeft het ook zelf laten liggen. Meerdere keren. Dankzij Vercautere­n ( Frank, red.) kreeg hij een herkansing en geraakte hij zelfs nog op het WK.”

“Hij heeft uiteindeli­jk zijn carrière weggegooid en nu is hij een voorbeeld van hoe het niet moet. Ik vind daarom de ontwikkeli­ng van Tielemansj­e interessan­t. Weiler deed er goed aan om hem aanvoerder te maken. Youri heeft stappen gezet, neemt nu het woord en scoorde een paar heerlijke doelpunten.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium