Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met bloed, zweet en tranen naar overwinnin­g

Port of Antwerp Giants voortduren­d op achtervolg­en aangewezen bij rode lantaarn Luik

-

Port of Antwerp Giants slaagde er pas in het vierde kwart met veel bloed, zweet en tranen in om een gemotiveer­de rode lantaarn af te houden. Driekwart van de wedstrijd moest het achtervolg­en. Uitblinker­s Ware en Smith hadden finaal het laatste woord.

Luik sloot het eerste kwart met 26-24 en haalde de rust met 51-47. “We waren weer niet agressief genoeg in de eerste helft”, aldus coach Roel Moors. “51 punten binnenkrij­gen halfweg is veel te veel. Ik ben naar zone moeten overschake­len om het ritme van Luik te breken. Het maakt me niet gelukkig als ik zie dat Luik 25 punten maakt op turn-overs en 15 uit offensieve rebounds.” In kwart drie kwamen de Giants wel met de juiste focus uit de kleedkamer. Zes punten op rij van Ware en een mooie alley-oop van Anderson brachten 58-59 op het bord. De sterk ingevallen Hawkins nam de spelverdel­ing in handen, scoorde en deelde assists uit naar 72-72 met nog één kwart te gaan. Maar daarin was het weer achtervolg­en. Met veel moeite sprokkelde­n de mannen van Moors een broze 83-87-voorsprong bij elkaar op 1’30” van het einde. Op tien seconden van het einde mocht uitblinker Mike Smith de beslissend­e vrijworpen door het net jagen. Roel Moors: “We wonnen uiteindeli­jk op karakter en dankzij ons talent. Het moet veel beter in de komende weken.” (luhe)

LUIK: Sweetney 17, Simpson 14, Hazard 8, Giancateri­no 9, Hertay 7, Kamen 0, Fields 16, Penninck 2, Moris 14.