Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Keuze voor Beerschot is goed uitgedraai­d”

Arjan Swinkels heeft geen spijt dat hij v orige zomer eredivisie inruilde voor het Kiel

- HUGO FRET

Met een verplaatsi­ng naar Patro Eisden schiet Beerschot Wilrijk vanavond de laatste rechte lijn richting einde van de reguliere competitie op gang. Paarswit kan daarbij opnieuw rekenen op Arjan Swinkels die weer helemaal fit is.

Na een lichte blessure was Swinkels twee wedstrijde­n out. Na het vrije weekend van vorige weekend pikt de Nederlands­e verdediger vanavond in Limburg de draad weer op. “Dat weekje extra rust kwam me goed uit”, zegt Swinkels. “Ik heb trouwens het gevoel dat het voorbije weekend zonder voetbal voor de hele ploeg welkom was. We hebben toch een intense winterstag­e achter de rug, gevolgd door een aantal zware competitie­wedstrijde­n. Iedereen kon fysiek en mentaal de batterijen weer opladen.”

Wat verwacht je van dat laatste deel van de reguliere competitie? “Ik verwacht hetzelfde als de voorbije maanden. Er verandert ook niets. We kunnen het niet echt volledig beslissen, met die play-offs die nog volgen. Laten we daarom trachten te doen wat we al het hele seizoen doen: match per match goed voorbereid­en en proberen te winnen. Of Patro Eisden zich nu versterkte tijdens de winterstop en dat ze een andere trainer hebben, maakt ons niets uit.”

Vorig zomer maakte je de stap van de Nederlands­e eredivisie naar de hoogste amateurkla­sse in België. Hoe kijk je daar vandaag op terug? “Het was geen evidente, maar toch een weloverwog­en en bewuste keuze. Ik heb een mooi gezinnetje en mijn vrouw heeft een mooie baan. Ik wou dus niet meer verhuizen, maar wilde wel snel zekerheid over mijn toekomst. Nadat ik praatte met de coach en de mensen van Beerschot Wilrijk, hield ik daar onmiddelli­jk een goed gevoel aan over. Bovendien was er ook de ambitie die de club uitstraald­e. Aanvankeli­jk was het wel even wennen aan het sportieve niveau. Het ging allemaal een stapje trager, maar in onze kern lopen heel wat spelers die op het hoogste vlak speelden en de andere spelers hebben alles snel opgepikt. Iedereen zette de nodige stappen en het niveau ging snel de hoogte in. Daar ligt meteen ook de basis van ons succesrijk seizoen tot hier toe.”

FCO Beerschot Wilrijk: Guillaume François is wegens een lichte spierbless­ure niet inzetbaar. Denis Prychynenk­o is geel geschorst. Bjorn Ruytinx miste een aantal trainingen wegens een virale infectie. Youssef Boulaouali werkt verder aan zijn revalidati­e. Arjan Swinkels en Jaric Schaessens komen opnieuw bij de selectie.

Kern: Clepkens, Steelant, De Maeyer, Pereira, Swinkels, Van den Bergh, De Jonghe, Thompson, Pietermaat, Ragolle, De Beule, Geudens, Messoudi, Losada, Schaessens, Maes, Rusu, Vermeiren, Placca.

 ?? FOTO MIST ?? Arjan Swinkels. De Nederlands­e verdediger van Beerschot Wilrijk amuseert zich op het Kiel.
FOTO MIST Arjan Swinkels. De Nederlands­e verdediger van Beerschot Wilrijk amuseert zich op het Kiel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium