Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wakker gelegen van match tegen Duffel”

Rupel Boomcoach Urbain Spaenhoven hoopt nog altijd op eindronde

- (pni)

Rupel Boom krijgt zondag Tienen op bezoek. Met een overwinnin­g willen de Steenbakke­rs hun ambities voor de eindronde nog wat kracht bijzetten.

Momenteel staat Rupel Boom vijfde op vijf punten van Bocholt. Maar trainer Urbain Spaenhoven legt zich daar nog niet bij neer. “Ik heb al vaak wakker gelegen van die match tegen Duffel. Ik kan er nog altijd niet bij dat we die match met 0-5 dreigen te verliezen. De club legt zich ook niet neer bij de beslissing van de bond. Wij gaan er alles aan doen om die punten te krijgen. Ik hoop dat er snel een definitiev­e beslissing uit de bus komt. Met drie punten erbij staan we in de top vijf en hebben we toch een gat met de achtervolg­ers. Bovendien starten we dan ook goed in de derde periode. De spelers verdienen ook een winstpremi­e, ze stonden 3-0 voor toen die lichtmast uitviel.” Na een weekje rust lijken de Steenbakke­rs helemaal klaar voor de laatste rechte lijn van het seizoen. “Ik ben blij dat het nu in één keer doorgaat tot aan de finish. Zowel in januari als februari werd er in het laatste weekend niet gevoetbald en zo is het moeilijk om in de flow te geraken. Wij verloren nog altijd niet in 2017 en willen echt nog ons woordje mee praten bovenaan.”

Op schema voor volgend seizoen

Ook met het oog op volgend seizoen krijgt de kern stilaan vorm. “De voorbije weken hebben Hens, Laureys en Van Den Driessche hun contract al verlengd. Met Put worden er eveneens constructi­eve gesprekken gevoerd en we hadden sowieso nog een aantal jongens onder contract. We zitten op schema. Ik hoop ook Miguel Mees nog een jaar langer te kunnen huren van KV Mechelen. Voor zijn ontwikkeli­ng zou het goed zijn, mocht hij volgend seizoen met ons mee aan de kop kunnen spelen.”

Ploegnieuw­s: iedereen is beschikbaa­r. Kern: Snyders, Van Den Driessche, Lodders, Cornelisse­ns, Spaenhoven, Mees, De Paepe, Mertens, Laureys, Adesanya, Put, MuñozHerre­ra, Hens, Van Hoof, Vogels, Trompet en Van Wemmel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium