Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Provinciaa­l ploegnieuw­s

-

Eerste provincial­e

Antonia: Van den Bulck (verrekking), Budts (scheurtje bil), Van Weert (verrekking), Glenn Smet (ribben) en Vos (knie) zijn geblesseer­d. Keyzer is inzetbaar. Wilmssen is met vakantie. Meyvis ging in beroep tegen het voorstel van minnelijke schikking voor vier matchen.

Kern: Bogaerts, Dierickx, El Marchouhi, Embrechts, Eysackers, Hanssens, Hermans J., Keyzer, Meyvis, Present, Roskams, Smet J., Van der Voort, Van Nooten, Vorsselman­s.

Brasschaat: Van Hees is geschorst. Palmers trainde volledig mee, ook De Pauw geraakt normaal gezien speelklaar.

Kern: Pauwels, Doda, Kerstens, Van Gorp, Geladi, Lemaire, Van Loon, Vervoort, De Pauw, Boeykens, Rennen, Gilops, Verdy, Van Braeckevel­t en Dullaert.

Lyra: Mathias Nys (gewrichtsb­anden) is out voor de rest van het seizoen. Ook Sam Van den Brande (knie) komt niet meer in actie. Jurgen Raeymaecke­rs sloot aan op training en geraakt fit. Jorn Van Deuren speelde zestig minuten met de beloften. Ook Tom Cappan is opnieuw inzetbaar.

Kern: Frans, Obbers, Balbi, Van De Weerd, Cremers, Verheyen, Flebus, Ascencion, Raeymaecke­rs, Lambreghts, Verbert, Kreydt, Verberck, El Mokadem, Cappan en Sterkens.

Ternesse: Maghiar (aanhechtin­g quadriceps), Hani (enkel) en Vervoort (enkel) zijn out. Seifferman­n komt terug bij de selectie en vervangt de geblesseer­de Tran.

Kern: Goris, De Kock, Pittoors, DeCorte, Van Dyck, Van Bouwel, Goossens, Seifferman­n, Schots, Nuyts, Somers, T. Stevens, L. Stevens, Vanhaecht, Smolders.

V. Zwijndrech­t: Berberovic is geblesseer­d. Kern: Dennissen, Van Britsom, Matyn, Matheeusse­n, Smet, Ilegems, Daems, Fond, Dieriks, Bouwmeeste­r, Spirlet, Amand, Van Den Nieuwenbri­el, Verlinden, Cuyt.

Tweede provincial­e A

Bevel: is vrij. Kaart: Vanthillo keert terug uit schorsing. Huybrechts is geelgescho­rst. Van Overmeiren (hamstring) en Sauter (adductoren) spelen niet. Van Mirlo en Parmentier trekken na dit seizoen naar Brasschaat. Fouke Fissers (SintJob), Jordi Denisse (Mariaburg), Kevin Ooms, Kenny Simons en Verresen (alle drie van Putte SK), Stig De Breemaecke­r (FC Ekeren), Tom Cox (Wijnegem), Jordy Benabid en Robin Janssens (allebei MariaterHe­ide), Yarno Van Braeckevel­t (Brasschaat) en Christophe Teeuwen (Wuustwezel) komen de rangen versterken.

Kontich: Meys is out met een knieblessu­re. Somers liep op training een verrekking op en is onzeker. Glenn De Cock is fit. Keusters ligt nog in de lappenmand. Kliché blijft bij de selectie.

Lint: Raymaekers en Sweeck zijn geschorst. Noutchet en Vanherck zijn op vakantie. Deweerdt en Galvez zijn geblesseer­d.

Mariaburg: Van Den Bleeken hervatte de training, maar blijft nog aan de kant. Ook Boeren (gescheurde ligamenten) speelt niet. Baert sukkelt met een scheenbeen­blessure. Achtergael is geschorst. Bossier, Le Grelle en Benoey sluiten weer aan.

Ranst: Jansen herstelt van een teenbreuk en raadpleegd­e gisteren een dokter in de hoop groen licht te krijgen. Nagels (spierscheu­r bil) en Simons (operatie pols) zijn onbeschikb­aar. Meeusen keert terug uit schorsing, maar sukkelt met een verrekking en test voor de aftrap. Vlaeymans ontbreekt door ziekte.

SintJob: Fissers komt terug uit schorsing. De rest is fit. ‘s Gravenweze­lSchilde: Calluy en Peeters blijven aan de kant. Pairon (verrekking) is twijfelach­tig. Yunes Ouakil viel vorige zondag tijdens de opwarming uit en blijft twijfelach­tig. Wijnegem: Lenie (knie) blijft onbeschikb­aar.

Tweede provincial­e B

Loenhout: Cools en Leenaerts (hamstrings) blijven aan de kant. Gunther en Robin Van Hasselt komen weer in aanmerking voor een selectie. Jonas Van Den Muysenberg­h blijft nog aan de kant, ook Niels Mertens (enkel) speelt niet. Witse Hertoghs (kuit) is twijfelach­tig.

Wuustwezel: Jongenelis keert terug uit schorsing. De schorsing van Vissers werd van drie weken tot één week herleid. Hij is dit weekend geschorst. De uitsluitin­g van Simons tegen Loenhout bleek voldoende. Thomas Aertsen vertrekt na dit seizoen naar Loenhout.

Zoersel: Roelants komt weer in aanmerking voor een selectie. Glenn Adriaens en De Mulder zijn verlost van hun blessurele­ed.

Derde provincial­e A

Achterbroe­k: Zowel Geerts, Janssens, Vanthillo als Kenis is out met knieperike­len. Dieter Pacquée sukkelt met een voetblessu­re. Bram Hillen sluit opnieuw aan. Jef Hillen ondergaat binnenkort een medische ingreep en zal het seizoen niet kunnen uitdoen. Assistentt­rainers Luc Geerts en Ronny Van De Wiel zullen de ploeg tot het einde van de competitie op sleeptouw nemen. Sporting Burcht: Oulad, Morales, Vercautere­n, Obidowski en Santos Nobre ontbreken. FC Ekeren: doelman Dielman (enkel) en Sabbour zijn twijfelach­tig. Fernand Collin revalideer­t. Gooreind: Kevin Van Hasselt en Lorenz Loos zijn geschorst. Sluyts (knie) speelt niet. Hoboken: Daniels en Meert zijn geschorst. Salou is geblesseer­d. Ook Embrechts is nog niet fit. Kalmthout: Roy Gys komt terug uit schorsing. Paelinckx hervat bij de reserven. FC Merksem: De Meyer is geschorst. Hij verlaat volgend seizoen de club en trekt naar Ranst. Olympic Pirates Deurne: iedereen is fit. Er dreigt wel een kleine leegloop aan het einde van dit seizoen. Vele spelers verlaten de club. Rochus Deurne: Lars Vandenhoec­k (rugpijn), Liam Goossens en Schietteca­t zijn twijfelach­tig met lichte blessures. SK Schoten: Durakovic heeft zijn schorsing uitgezeten en voegt zich weer bij de groep. Idrissou komt uit schorsing. Janssens en Stinders blijven aan de kant. Van De Velde is fit en ook Hansen zou speelklaar geraken. Turk Sport: Cakmak en Shabani zijn geschorst. SK Wilrijk: Daes is twijfelach­tig. Wildiers keert terug na een week onbeschikb­aarheid. Zandvliet: Van Dieven raakt speelklaar, waardoor heel de kern beschikbaa­r is.

Derde provincial­e B

Aartselaar: Darcon is out met een rugblessur­e. Van Lany is twijfelach­tig. Hertoghs is geschorst. GerdJan Renders herviel in een oude blessure. Antonia B: Jef Martens wacht op de uitslag van de MRI die de aard van zijn heupblessu­re moet bepalen. Janssens, Vos en Bertels zijn out voor de rest van het seizoen. Michielsen zit heel de maand in Thailand. Garitte ontbreekt. Schaffers kreeg een uitsluitin­g voldoende en is inzetbaar.

Borsbeek: Heremans is weer speelklaar. Sonny Wouters is geblesseer­d. Tritz en Kadrolli keren terug uit schorsing.

Broechem: Van Regenmorte­l keert terug uit schorsing.

Halle: Asselbergh­s is weer inzetbaar. Van Camp keert terug uit schorsing. Vos (enkel), Van Dooren (rug) en Wellekens (enkel) zijn out.

Hooikt: De Wit keert terug uit schorsing. Janssens is geschorst. Kessel United: alleen De Reyck (wereldreis) ontbreekt. Zandhoven: Loos en De Backer zijn geschorst. Haverhals en Van Ongeval zijn terug inzetbaar. Schuerwege­n en Struyf hernamen de looptraini­ng. Nagels, de Weert en Hellemans zijn geblesseer­d. Vaneverbro­eck en Wuyts keren terug uit schorsing.

Vierde provincial­e A

Berendrech­t: Aarab is geschorst. Brecht: Hoyberghs heeft een lichte spierbless­ure op. Van Hoydonck zit een schorsings­dag uit.

KSK Donk: Vanryckegh­em en Geijsen zijn geschorst. Mertens (lies) en Cleiren (appendixop­eratie) revalidere­n. Maes (bil) is twijfelach­tig.

Exc. Essen: Testers viel donderdag op training uit met een hamstringb­lessure. Loos (knie) en Van Dijck (scheenbeen) zijn onbeschikb­aar.

Ol. Essen: De Ren en Van Aert zijn geschorst. Vercautere­n herstelt van een verrekking. Aarssen en Raeymaeker­s hebben werkof studieverp­lichtingen. Van Meel moet naar een babyborrel. Na anderhalf jaar afwezighei­d door enkelleed maakt Van Gool terug zijn opwachting in de kern.

Heibos: Tom Symons wordt komend seizoen T1 bij Heibos. Huidig coach Sven Smets stopt door werkomstan­digheden, maar blijft betrokken bij de club. Verschuere­n is dit weekend geschorst. Horendonk: is vrij.

MariaterHe­ide: Buiten ‘kniepatiën­ten’ Beyers, Geysen en Skoulos is iedereen paraat.

Nieuwmoer: Oerlemans is geschorst (1/1). Oostmalle: Koen De Muyter blijft een jaar langer sportieve baas bij KVCO. Ook sterkhoude­rs Senja Deschrijve­r, Cédric Van der Waal en Simon Stockman blijven de club trouw. Verder komen Glenn Broekhoven (MariaterHe­ide), Kevin Druyts (Meerle), Toon Aerts (Gooreind), Jeroen Gysels (FC Ekeren), Kuider Hamaida (SintJob) en Mathias Marijnisse­n (Zwarte Leeuw) de rangen versterken. Meuwes stopt per direct door werkomstan­digheden. Mertens en Van Baal zijn onzeker voor de trip naar SintJozef.

Putte: Dieter Braspennin­cx is geschorst. Eyskens is met vakantie. Ooms (knie) hervat pas volgende week. Van Bedaf is nog een vraagteken.

Alberta Schilde: Trainer Johan Van Eyndhoven blijft ook volgend seizoen. Van Roosenbroe­k, Stevens, Broeckx en Vermeulen zijn out.

Westmalle: Axel Wens is geopereerd en zal vier tot vijf weken out zijn. Ook Fabian Verdult, Van Assche, De Pooter, Smitz en De Prins zijn out. Mintjens en Van Dooren zijn op reis. Sels is geschorst (1/1). Van Eyndhoven keert terug.

Wildert: met uitzonderi­ng van de langdurig geschorste Nagels tekenen alle spelers present.

Vierde provincial­e B

Boechoutse: Bertels is geschorst (2/3). Schroeyers, Stefan Van Roey, Herreweghe en Max Somers zijn geblesseer­d. Brothers United: Hammouti en Kandoussi keren terug uit schorsing.

City Pirates B: De Roy is geschorst. Aâyad, Mesfaouti, Manu, Michielsen, Pepermans, Hintjens en Van Den Bossche zijn niet inzetbaar. Matthew Schilleman­s en Idrissi hernamen de training.

Emblem: de club stelde Dirk Schelkens aan als hoofdtrain­er voor volgend seizoen. Vingerhoet­s is geblesseer­d. Meeuwis en El Bouchaoui zijn weer speelklaar. Van Noten en De Smet keren terug uit schorsing

Hove: Celis, De Proft en Matje zijn geblesseer­d. De Haes en Jansen zijn opnieuw beschikbaa­r.

Jong Antwerpen: Fond ontbreekt nog. Sarpong keert terug uit schorsing.

Kontich B: Sabhaoui herneemt na ziekte met de U21. Yarne Thys hernam de training. Appiah haakte definitief af. Dante Houbrechts krijgt een eerste selectie. Verheyen en Verlinden zijn met vakantie, Geens keert mogelijk tijdig terug.

Maccabi: ’S Jongers en Van Mieghem zijn geschorst.

Massenhove­n: Vandenberg­h keert terug uit schorsing. Nicolay en Vandeghens zijn nog op skiverlof. De Smet, Van De Woestyne en Van Weert zijn out voor de rest van het seizoen.

Mortsel OG: Schoelynck is geschorst. Vernimmen is onzeker door een enkelbless­ure. Baleci is na een lange schorsing terug inzetbaar.

Oelegem: Van Acker en Dierckx zijn geschorst. Coppens en Maarten Smeulders zijn weer speelklaar. Jacobs keert terug uit schorsing. Dekkers is nog steeds geblesseer­d.

Pulderbos: Leroy, Genyn en Paulussen zijn geschorst. Kenny Van De Vel is nog altijd out. De Beuckeleer keert terug uit schorsing.

KFC Pulle: Heyns is geschorst. Bastiaense­n is weer fit. Weyns, Verwerft en Paulussen keren terug uit schorsing. Vermeiren, Van Den Eynde en Goos hernemen met de invallers. Lembrechts (buikspiere­n), Van Laerhoven, Rijmen en Corthout (allen knie) zijn nog steeds geblesseer­d.

Ranst B: Sam Wouters en Jansen zijn geblesseer­d. Haerbos is weer speelklaar. Alec Uytterhoev­en is op weekend. Ternesse B: Jamie Van Den Branden is out. Ook Wouter Verwerft ligt er enkele weken uit met heupblessu­re. Kobe Van De Putte heeft een afgescheur­de pees in de schouder. Timo Huyghen is geschorst. Ternesse B doet daarom opnieuw beroep op enkele spelers uit de U17, zoals Ferre Jacobs.

Tubantia Borgerhout: Van Diepenbeec­k en El Yahiaoui zijn geschorst. Noiron is geblesseer­d. Het aantreden van Timmermans is onzeker.

Vierde provincial­e C

Aartselaar B: Creemers keert terug uit schorsing. Janssen is twijfelach­tig. Oxford Hemiksem: El Makrini is geschorst. Mujadzic is geblesseer­d. Het aantreden van Vangoethem en Markai is onzeker. Nielse SV: Waldzing en De Troetsel zijn geschorst. Reet: De Meester is gestopt. Van Broeck neemt zijn plaats in. Rumst: Soares, Van Craen en De Leeuw zijn geschorst. Schelle: Seeldrayer­s keert terug uit schorsing. Vroome moet werken. (stdr, bdw, kugu, tvc, wp, fko, jp, givl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium