Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu nog het slot van dit sprookje schrijven”

- (stdr)

Hij wordt begin april pas 35, maar Antwerptra­iner Wim De Decker staat nu al voor een mogelijk groots moment in zijn prille carrière als coach. De Waaslander kan volgende week de eerste coach van de Great Old in dertien jaar worden die de poort naar de Jupiler Pro League openbeukt.“We staan voor iets magisch.”

In tegenstell­ing tot het slot van vorig seizoen heerst er nu – ogenschijn­lijk toch - rust op de Bosuil voor de ultieme clash tegen het eveneens naar eerste snakkende Roeselare. “Een groot verschil met eind vorig seizoen”, geeft De Decker toe. “Nu is er rust, maar de focus is groot. We zijn er klaar voor. Onze kansen? Laat ik on-Antwerps antwoorden: fifty fifty. Waarom? Dit staat totaal los van de competitie. Het is wel snel gegaan na die boost tegen Lommel, maar het mag nu echt gaan beginnen.”

Het mag dan rustig zijn, Antwerp trainde deze week wel voor het eerst sinds mensenheug­enis een paar keer achter gesloten deuren. “Ik wilde rust én aan het systeem sleutelen. Dat leerde ik ook van vorig jaar, toen de spelers meer bezig waren met de supporters. Het is toch profession­eler zo. Eerst had ik zelfs een ministage in gedachten, maar daarvoor bleek het te kort dag. We zijn op de Bosuil gebleven, toch de vertrouwde omgeving van de spelers. Ze vroegen er trouwens zelf om.”

De nuchtere ex-prof beseft als geen ander dat hij met Antwerp geschieden­is kan schrijven. “Als je daar nu niet mee bezig bent, lieg je. We staan misschien voor iets magisch. Het is een sprookje als je ziet waar we vandaan komen, alleen het slot moet nog worden geschreven. De spelers beseffen dat, als ze hierin slagen, ze binnen dit en 50 jaar nog worden herkend op de Bosuil.”

“Druk? Ik zit achttien jaar in het profvoetba­l. En als je zag hoe de boel hier tegen Lommel al is ontploft, dan weet je dat ons misschien nog meer te wachten staat met dat legioen en zijn verbetenhe­id. Een voetbalcar­rière duurt pakweg vijftien jaar, dus ik heb mijn spelers ingepeperd dat ze slechts een paar van deze momenten zullen meemaken.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? De Decker bekomt van de emoties na de zege tegen Lommel.
FOTO TOM GOYVAERTS De Decker bekomt van de emoties na de zege tegen Lommel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium