Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beenhouwer Millevache­s opent tweede vestiging

- (jvb)

“Precies omdat het pand zo goed gelegen is, hebben we toegehapt”, zegt Peter Van Hulle over de komst van Atelier Millevache­s naar Schilde. Er bestaat al zo’n Atelier op het Antwerpse Eilandje.

Atelier Millevache­s is intussen een gevestigde waarde op het Eilandje. De naam van de beenhouwer­ij verwijst naar een natuurpark in de Limousin, waar op de eigen boerderij runderen van de rassen Limousin, Aubrac en Black Angus worden geteeld, naast twee soorten varkens.

Om die korte lijn tussen landbouwer en beenhouwer uit te beelden, hangen er levensgrot­e karkassen van geslachte dieren in de gekoelde etalage. “De winkel in Schilde zal er net zo uitzien”, zegt Peter Van Hulle, die ook deze zaak op poten zet met zijn zakenpartn­er Eric Electeur.

Hedendaags­e kwaliteit

Dat is trouwens goed te zien aan het spandoek dat de komst van Millevache­s moet aankondige­n. “We wachten op de bouwvergun­ning, want je bouwt niet zomaar een kledingzaa­k (Van der Veken,

red.) om naar een beenhouwer­ij met hedendaags­e kwaliteits­vereisten”, aldus Van Hulle. “We mikken op een openingsda­g in september.”

Het potentiële cliënteel heeft Van Hulle reeds in gedachten. “Ik weet dat we deels eenzelfde publiek als op het Eilandje zullen bedienen: mensen uit Zoersel, Halle en natuurlijk Schilde zelf. Maar we merken nu dat klanten die naar het Eilandje willen er niet altijd even makkelijk geraken. De bereikbaar­heid en de mobiliteit spelen vaak een rol.”

Vrije uitloop

Beide winkels zullen dezelfde producten aanbieden. “Aanvoer vanuit Frankrijk is er voldoende”, verzekert Van Hulle. “Ook al gunnen we de dieren een vrije uitloop en voldoende jaren om goed gevoed te worden. Onze kalveren krijgen dus geen melkpoeder, maar blijven in de wei. Wat het vlees minder wit maakt.”

 ?? FOTO ROBBY DEPUYDT ?? De beenhouwer komt pal naast de bakker wonen.
FOTO ROBBY DEPUYDT De beenhouwer komt pal naast de bakker wonen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium