Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Star Wars-fans vieren feest

Oudste fanclub van België viert 20ste verjaardag in Bouckenbor­ghpark

- KOEN DE BEUCKELEER www.teekay421.be

Star Warsfans zakken zaterdag best massaal af naar het Merksemse Bouckenbor­ghpark. Daar organiseer­t de Vlaamse Star Warsclub TeeKay421 een gratis evenement met activiteit­en voor jong en oud.

Vlaamse Star Wars-fanaten vieren dit jaar een dubbel jubileum. Het is niet alleen veertig jaar geleden dat George Lucas de eerste Star Wars-film uitbracht, maar het was ook twintig jaar geleden dat de Vlaamse Star Wars-vereniging TeeKay-421 werd opgericht. De club organiseer­t geregeld activiteit­en en brengt om de drie maanden een tijdschrif­t uit met interviews en reviews voor Star Wars-fans. Een aanpak die werkt, want intussen telt de vereniging ruim 320 leden in Vlaanderen en Nederland.

“Fans samenbreng­en is een belangrijk aspect van onze werking”, zegt evenementv­erantwoord­elijke en penningmee­ster Christophe Segers. “We ontmoe- ten elkaar vaak online, maar in het echte leven samenkomen is niet evident. Daarom organisere­n we geregeld een stadsspel, een quiz of een debatnamid­dag. Op die manier kunnen fans hun visie

delen met gelijkgest­emden.”

Voor ieder wat wils

Naar aanleiding van haar 20ste verjaardag organiseer­t TeeKay421 komend weekend een groter evenement in het Merksemse Bouckenbor­ghpark. Daar hoopt de vereniging zo veel mogelijk leden en geïnteress­eerden te ontvangen. “Er is voor ieder wat wils”, zegt voorzitter en medeoprich­ter Tim Veekhoven. ‘Handelaars verkopen allerlei Star Warsmercha­ndising en er worden speciale workshops voor kinderen georganise­erd. Verder zal acteur Sven De Ridder, een fervent lid van onze club, een podcast verzorgen en is er ruimte voor een kleine quiz.”

Het evenement is gratis toegankeli­jk en iedereen is er welkom.

TIM VEEKHOVEN

Voorzitter TeeKay421 “Acteur Sven De Ridder is een fervent lid van onze vereniging. Hij zal tijdens het evenement een podcast verzorgen.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Het kernbestuu­r, met in het midden Tim Veekhoven.
FOTO PATRICK DE ROO Het kernbestuu­r, met in het midden Tim Veekhoven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium