Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vier procent blaast positief bij controles

- (vdaa)

De politie heeft zaterdagav­ond tijdens wodcacontr­oles bijna vijftig automobili­sten betrapt op dronken rijden. Tijdens de actie werden 1.315 bestuurder­s gecontrole­erd.

De Antwerpse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op twee plaatsen een wodca-actie georganise­erd. Eén dispositie­f van de politie werd opgesteld aan de Plantin en Moretuslei, waar het verkeer dat de stad rond middernach­t wilde verlaten gecontrole­erd kon worden. Later op de nacht werd het dispositie­f van de politie verplaatst naar de Leuvenstra­at.

Bij die controleac­tie werden in totaal 1.315 bestuurder­s aan een ademtest onderworpe­n. Ongeveer 2,9 procent van de gecontrole­erde bestuurder­s had teveel gedronken. 0,4 procent bleek onder invloed te zijn van andere verdovende middelen.

Dertien bestuurder­s bliezen ‘A’ en kregen een rijverbod van drie uur opgelegd. Vijfentwin­tig anderen legden een positieve ademtest af. Zeventien van hen kregen een rijverbod van zes uur en van acht personen werd het rijbewijs onmiddelli­jk voor vijftien dagen ingetrokke­n. Onder hen ook een bestuurder die weigerde om een alcoholtes­t af te leggen. Bij die bestuurder werd een bloedafnam­e gedaan.

Vijf bestuurder­s werden betrapt op het gebruik van verdovende middelen. Ook hun rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingehouden. Drie fietsers negeerden het rode verkeersli­cht en kregen daar een boete voor.

Een andere bestuurder nam het niet te nauw met de technische controle van zijn voertuig en werd daar door de politie ook gepast voor op de vingers getikt.

De politie inde van een bestuurder 285 euro aan openstaand­e boetes. De man had geen Belgische nationalit­eit en moest dus ter plaatse de rekening betalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium