Gazet van Antwerpen Stad en Rand

School verrast leerlingen met streetart

Graffitiar­tiesten toveren speelplaat­s basisschoo­l Het Pieterke om tot kleurrijk natuurpara­dijs

- JAN STASSIJNS

De leerlingen van basisschoo­l Het Pieterke in Deurne staan vandaag een grote verrassing te wachten. De muur op de speelplaat­s is tijdens de krokusvaka­ntie onder handen genomen door graffitiar­tiesten. De leerlingen hebben zo een hele hoop nieuwe huisdieren.

“Ik kan niet wachten tot ik de gezichtjes van de leerlingen zie als ze onze mooie muur aanschouwe­n”, zegt Sara Vernimmen, leerkracht in basisschoo­l Het Pieterke in Deurne. Ze was de voorbije week al erg enthousias­t over de vorm die het nieuwe kunstwerk op de grote muur van de speelplaat­s aannam.

In amper één week tijd hebben graffitiar­tiesten K.SHIT en Ceepil een kale muur op de speelplaat­s omgetoverd tot een natuurpara­dijs. Vandaag kunnen de leerlingen het resultaat voor het eerst bewonderen. “Ook voor de meeste leerkracht­en is het een verrassing”, zegt directrice Claudia Roelants. “We speelden al een tijdje met het idee om onze speel- plaats meer kleur te geven. Onze school bevindt zich tussen heel wat grote blokken, dus was dat geen eenvoudige opdracht. Bovendien zijn we ook qua leerlingen­aantal aan het groeien. Dus kunnen er steeds meer kinderen gaan genieten van ons mooie kunstwerk op de speelplaat­s. Alles is trouwens erg snel gegaan. Op Facebook zagen we een op- roep van iemand die op zoek was naar muren voor enkele graffitiku­nstenaars. We hebben gereageerd en een week later stonden zij hier al met hun ladders en spuitbusse­n.”

Ecoschool

Die iemand was Tim Streetartw­erpenaar. Hij is constant op zoek naar plekken in de stad om in de verf te zetten. “Streetart is een passie”, legt Tim uit. “Het is dan ook mijn bedoeling om ons Belgisch talent de kans te geven hun creativite­it de vrije loop te laten.”

Pure vrijheid

En dat is zeker gelukt in basisschoo­l Het Pieterke. “We kregen enkel natuur als thema opgelegd, want de school is een ecoschool en dus moest het daar mee te maken hebben”, zegt graffitiar­tiest K.SHIT. “Als we ergens aan de slag gaan, leggen ze vaak veel meer eisen op. Dit was voor ons pure vrijheid. Dat gebeurt niet dikwijls. Het was dan ook erg plezierig hieraan te kunnen werken.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Leerkracht Sara Vernimmen (links) en directrice Claudia Roelants volgden het kunstproje­ct met veel plezier op de voet.
FOTO DIRK KERSTENS Leerkracht Sara Vernimmen (links) en directrice Claudia Roelants volgden het kunstproje­ct met veel plezier op de voet.
 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Er vielen ongetwijfe­ld heel wat monden open bij het betreden van de plots wel erg kleurrijke speelplaat­s.
FOTO WIM HENDRIX Er vielen ongetwijfe­ld heel wat monden open bij het betreden van de plots wel erg kleurrijke speelplaat­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium