Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Klaar voor de eindronde”

Rupel Boom: voetbal om van te snoepen

- PAUL VAN ROY

Rupel Boom balanceert nog steeds tussen hoop en vrees om al dan niet aan de eindronde deel te nemen. Voortgaand­e op hetgeen ze tegen Tienen op de mat legden, zou het zonde zijn dat de Steenbakke­rs in de eindronde zouden ontbreken. Het voetbal dat ze gisteren brachten, was om van te smullen. “We streefden een vroeg doelpunt na en Met dat snel kwamen gevarieerd­er ook vrij voetbal,vlug”, vol zegt technische Jonas finesse, Laureys. werd Tienen in de vernieling gespeeld door de Bomenaars. De bezoekers kreunden onder al dit voetbal geweld. Ze kregen geen poot aan de grond. Na twaalf minuten prijkte een 2-0 op het scorebord en hingen de bewoners van de Suikerstad al in de touwen. Meteen was de toon gezet naar een grootse prestatie.

Jonas Laureys

Exponent van dit op volle toeren draaiend Booms geheel was Jonas Laureys. De Boomse aanvaller scoorde en liet scoren. “Ploegen als Tienen gokken op verplaatsi­ng op een punt”, beklemtoon­t Jonas Laureys. “Ze trekken voor hun doelman een muur op en rekenen op een sporadisch­e uitbraak om te kunnen scoren. Dergelijk scenario deed zich ook voor in de heenwedstr­ijd in Tienen. We vertoef- den de hele wedstrijd op hun speelhelft, maar vonden geen opening in de betonnen muur die ze hadden opgetrokke­n. Aan een 1-0 had Tienen toen genoeg om de volle buit binnen te halen. Daarom was het vandaag van belang niet op achterstan­d te komen. We streefden een vroeg doelpunt na en dat kwam er ook vrij vlug. Na twaalf minuten hadden we hen al bij de keel gegrepen. Ze mogen van geluk spreken dat hun doelman nog wat grootse reddingen op zijn actief schreef, anders had het een monstersco­re kunnen worden”, knipoogt de aanvaller van Rupel Boom. “Bovendien werd het voor ons een uitstekend weekend. Bocholt, onze rechtstree­kse concurrent voor de eindronde, beet in het zand.”

Beroep

Komende vrijdag 10 maart wordt het beroep van Rupel Boom behandeld. “Als we dat beroep zouden winnen, wat toch logisch zou zijn, steken we Bocholt in het klassement voorbij en wenkt de eindronde”, beseft Laureys. “We zijn er alleszins klaar voor, zoveel is zeker.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS/
GMAX AGENCY ?? Rupel Boom viert de zege. Yannick Lodders hier met Jonas Laureys (midden) en Antonio MunozHerre­ra (rechts).
FOTO TOM GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Rupel Boom viert de zege. Yannick Lodders hier met Jonas Laureys (midden) en Antonio MunozHerre­ra (rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium