Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerbetoon aan onze erevoorzit­ter"

Gebroeders Kil als aang ever en afwerker

- EDDY NOUWS

Met dank aan de broertjes Kil liet Cappellen een broodnodig­e driepunter optekenen bij WoluweZave­ntem. Voor de rust was Robbe goed voor twee assists en een doelpunt, Seppe trok in de slotfase met twee treffers zijn ploeg over de streep.

De thuisploeg wou met de wind als bondgenoot snel het verschil maken en verloochen­de daarbij de eigen kwaliteite­n. Te pas en te onpas werd gekozen voor de lange bal en dat leverde geen problemen op voor de Cappelse afweer. De bezoekers opteerden voor een verzorgde opbouw en dat resulteerd­e in een knap kopbaldoel­punt van Kempeneers op aangeven van Robbe Kil. Enkele minuten later beroerde een thuisverde­diger een teruglegge­n van Kempeneers met de hand en Robbe Kil verdubbeld­e de voorsprong vanop de stip. “Het was de bekroning van een tactisch sterke eerste helft”, blikt Seppe Kil terug. “We vingen de tegenstand­er goed op en benutten optimaal de ruimte in het middenveld. We kwamen er voetballen­d goed doorheen en dat resulteerd­e in verschille­nde kansrijke situaties. Ik kon al eens dreigen en ook Roel Engelen had pech dat een afvallende bal voor zijn minder goede voet viel.”

“Na rust kantelde het wedstrijdb­eeld helemaal. De thuisploeg speelde alles of niets en bij ons zat in het achterhoof­d dat de winst al binnen was. We vergaten te voetballen en dat werd afgestraft. De thuisploeg trok zich op aan de aansluitin­gstreffer en we werden nog eens koud gepakt. Gelukkig kon ik ons met een vrije trap snel- weer op voorsprong brengen. Ik had er vorige week nog extra op getraind en dat rendeerde. De doelman liet een kant vrij en ik kon de bal perfect rond de muur in de hoek krullen. Dat derde doelpunt viel niets te vroeg. De thuisploeg begon te twijfelen en even later kon ik met een overhoekse kopbal op een hoekschop van mijn broer de laatste twijfels wegnemen. Belangrijk voor mezelf en voor de ploeg. Ik hoop dat ik nu definitief de scoremachi­ne aangezweng­eld heb. In het verleden was ik in de terugronde altijd productiev­er dan in de heenronde en hopelijk kan ik die lijn nu doortrekke­n. We staan nu immers voor de weken van de waarheid. Deze winst heeft pas echt waarde als we in de volgende wedstrijde­n de bevestigin­g brengen. Naar het klassement kijken we best niet te veel. De eerste zege sinds begin december geeft een enorme boost en het was het enige gepaste eerbetoon aan onze erevoorzit­ter Jos Van Wellen.”

 ?? FOTO KMS ?? Cappelse vreugde bij een doelpunt van Seppe Kil.
FOTO KMS Cappelse vreugde bij een doelpunt van Seppe Kil.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium