Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen weet dat we meer verdienden”

Hoopgevend­e prestatie ondanks zwakke 1 op 15

- STEVEN ROSIERS

Hoogstrate­n speelde tegen Thes zijn beste wedstrijd in lange tijd, maar het bleef voor de derde keer op rij met lege handen achter. “Voetbal kan hard zijn en dat hebben we tegen de leider meegemaakt”, aldus trainer Eric Franken.

Net als tegen Berchem maakte Hoogstrate­n het zichzelf moeilijk door slap te starten. Eén diepe bal volstond om Bennassar af te zonderen voor Pauwels en de snelle 0-1 was een feit. “Over die eerste tegengoal ben ik niet tevreden”, is Franken duidelijk. “Daar hebben we heel de week op getraind en op gehamerd. Thes probeert immers altijd om die diepe bal te trappen, en dan laten we ons bij de eerste poging meteen in de luren leggen. Daarna hebben we genoeg kansen gehad voor de 1-1, onder andere via Van de Vreede. Als spits moet je zoiets eigenlijk scoren.”

Eén minuut na de pauze kreeg Hoogstrate­n wel wat het verdiende. Van de Vreede plaatste het leer keurig in de rechterben­edenhoek. “Ik had tijdens de rust gevraagd om zo snel mogelijk dat goaltje te prikken, zodat we genoeg tijd zouden hebben voor een tweede doelpunt. Dat deden we ook, maar daarna was het altijd net niet. Tiago had misschien de bal moeten afspelen en in de laatste minuut trapte hij ook nog eens op de paal.”

Een doelpunt van invaller Van Oudenhove velde zo een zwaar verdict voor Hoogstrate­n, dat met een 1 op 15 achterblij­ft. “Voetbal kan hard zijn en dat hebben we tegen de leider meegemaakt. We hebben het veld echter met opgeheven hoofd kunnen verlaten. Normaal zeg ik niets na de wedstrijd, maar vandaag heb ik de spelers gefelicite­erd. Er zat immers een hoopje ellende in de kleedkamer. Iedereen wist dat we meer verdienden dan we hadden gekregen. Misschien is dat wel het verhaal van het hele seizoen. We hebben een heel goed parcours afgelegd, maar we hebben nog niets gestolen. Normaal heb je elk seizoen wel twee of drie wedstrijde­n waarin je onterecht punten pakt, maar dat hebben wij nog niet gehad. Vandaag was een punt of zelfs de volle buit niet onterecht geweest. Maar goed, deze prestatie biedt perspectie­f naar volgende wedstrijd toe.” Franken verraste door Bouyfoulki­tne voor het eerst in 2017 op te nemen in zijn selectie. De spits was tot het einde van het seizoen disciplina­ir geschorst.

 ?? FOTO SMB ?? Steven Van de Vreede (Hoogstrate­n) met Burak Kardes.
FOTO SMB Steven Van de Vreede (Hoogstrate­n) met Burak Kardes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium