Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Thuis geen steken laten vallen en eindronde is zeker”

Yarrith Kwik breekt ban tegen stug spelend Sterrebeek

- STIJN DRUANT

City Pirates deed thuis wat het moest: komaf maken met middenmote­r Sterrebeek, dat nog al bij al makkelijk werd verslagen. Door het puntenverl­ies van leider Turnhout doen de Merksemnar­en een goede zaak, want zaterdag komen de Kempenaars naar het Jef Mermanssta­dion.

City Pirates zag de bui al snel hangen: Sterrebeek zou de punten niet zomaar te grabbel gooien en weerde zich goed in blok. Weinig ruimte dus, tot aanvoerder Yarrith Kwik dan toch kon scoren. De ban was gebroken, hoewel de zege pas zeker was toen op het uur Dermaut op zijn beurt zijn steentje bijdroeg. Een broodnodig­e zege zonder sprankelen­d voetbal.

“Zeker thuis moeten we trachten om geen punten meer te verliezen”, wist Kwik. “Ons doel, de eindronde, komt dan zeker niet meer in gevaar. We zaten meteen goed in de wedstrijd, gaven weinig weg, dus ik denk een verdiende zege. Sterrebeek, geen slecht voetballen­de ploeg nochtans, speelde heel verdedigen­d. Die 1-0? Tja, ik had ook wat geluk, want het was handspel en daarna week de bal nog af. Maar de scheidsrec­hter heeft terecht goed laten doorspelen. Mijn eerste doelpunt van het seizoen”, lachte de aanvoerder van City Pirates, die verder ontleedt: “Na de rust hadden we het eerst moeilijker, want Sterrebeek speelde met een man meer op het midden- veld. Maar we deden niet gek en scoorden op de koop toe op het juiste moment, de doodsteek voor Sterrebeek. En vergeet die knappe derde goal van Daas niet”, compliment­eerde Kwik.

“Turnhout liet bovendien punten tegen Sint-Lenaarts liggen en wij zijn nu twaalf wedstrijde­n ongeslagen. Toch een reeks die je niet elk jaar kan ten tonele brengen. Maar zaterdag tegen Turnhout tellen wederom alleen de drie punten. Niets meer, niets minder. We zullen beginnen met hen zenuwachti­g te maken”, zei Kwik, die ook zag dat City Piratescoa­ch Yves Van Heurck nillens willens moest schuiven. “Achterin en ook centraal draaide het goed uit. We hebben een ruime kern, dus we verdragen wel wat aanpassing­en.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Yorik Feyaerts en Yarrith Kwik.
FOTO TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY Yorik Feyaerts en Yarrith Kwik.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium